Netenyahu'nun Mescid-i Aksa'ya girme planı Kudüs'te gerilimi artırdı

Netenyahu'nun Mescid-i Aksa'ya girme planı Kudüs'te gerilimi artırdı

Bugün (6 Nisan Çarşamba) sabah Yahudilerden kalabalık bir grubun Mescidi Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi.

Bugün (6 Nisan Çarşamba) sabah Yahudilerden kalabalık bir grubun Mescidi Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi.

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre Siyonistlerden 83 kişilik bir grup İsrail askerlerinin himayesi altında Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, baskına katılanların arasında aşırı Siyonist görüşleriyle öne çıkan Yahudi milletvekili Yehuda Glick'in de yer aldığı ve onun Mescidi Aksa'nın sahası içinde yerleşimcilere yönelik bir konuşma yaptığı, bu konuşmasında onlara baskınlarını sürdürmeleri için teşvikte bulunduğu belirtildi.

Netanyahu Mescid-i Aksa'ya girecek

Bu baskının aynı zamanda Yahudilerin sağcı liderlerinden ve eski başbakan Benyamin Netenyahu'nun Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyeceği günün sabahında gerçekleştirilmesi dikkat çekti. 

Netenyahu'nun bugün akşam saatlerinde Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemeyi planladığı haber verildi. 

Bu arada Yahudiler bugün Kudüs'te toplu bir harekete çağırıldı. Böyle bir çağrı yapmalarının ise, Kudüs ahalisinin yeni bir kitlesel hareket başlatması endişesinden kaynaklandığı, kendilerinin de böyle bir hareketliliğe karşı hazırlıklı oldukları mesajı vermeyi amaçladıkları ifade edildi. 

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid de 3 Nisan Pazar günü Kudüs'ün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) mıntıkasına baskın düzenlemişti. Baskının ardından bölgeyi basan İsrail askerlerinin Filistinlilere saldırıda bulunmaları üzerine çıkan çatışmalarda 19 Filistinli yaralanmıştı.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum