New York saldırısı faili Akaidullah'ın davasında yeni gelişme

New York saldırısı faili Akaidullah'ın davasında yeni gelişme

New York'ta 2017 yılının Aralık ayında başarısız bir saldırı girişiminde bulunan Bangladeş asıllı Akaidullah'ın davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında New York'ta başarısız bir saldırı girişiminde bulunan Bangladeş asıllı kişiye yönelik suçlamalar belirlendi.

28 yaşındaki Bangladeş asıllı saldırgan Akaidullah'a altı farklı suçlama yöneltildi. Bunlar arasında bir terör örgütüne destek sağlamak, kitle imha silahı kullanmak, kamuya açık bir yeri ve toplu taşıma sistemini bombalamak, patlayıcıyla mülkü tahrip etmek, toplu taşıma sistemlerine terör saldırısında bulunmak, bir şiddet suçunda patlayıcı kullanmak bulunuyor. Akaidullah'ın saldırıyı IŞİD adına gerçekleştirdiği ancak örgütle resmi bir bağlantısının olmadığı ifade ediliyor.

Akaidullah'ın ne zaman cezalandırılacağı bilinmiyor. Bangladeşli saldırgana yöneltilen suçlamalardan kitle imha silahı kullanma suçunun cezası müebbet hapis.

11 Aralık 2017 tarihinde New York metrosunda üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmek isteyen Bangladeşli göçmen başarısız olmuş, kendisiyle birlikte üç kişiyi de yaralamıştı. Akaidullah ABD'ye bir göçmen olarak 2011 yılında gitmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.