Saldırıyı hava saldırılarına kızdığı için düzenlemiş

Saldırıyı hava saldırılarına kızdığı için düzenlemiş

New York'ta düzenlediği saldırıyla üç kişinin hafif yaralanmasına neden olan Akaidullah ile ilgili soruşturma devam ediyor.

New York'ta düzenlediği saldırıyla üç kişinin hafif yaralanmasına neden olan Akaidullah ile ilgili soruşturma devam ediyor.

New York’un en kalabalık terminali Port Authority’nin yer altı yaya bağlantı tünelinde kendi yaptığı boru bombasıyla üç kişinin hafif yaralanmasına neden olan Akaidullah'la ilgili soruşturma sürüyor.

Akaidullah’ın tedavisi dün yaralı olarak kaldırıldığı Bellevue Hastanesi’nde devam ederken, güvenlik güçleri ifadesini almaya devam ediyor.

Akaidullah’ın dün yapılan ilk sorgusunda saldırı için IŞİD’den doğrudan emir değil, ilham aldığını söylediği belirtildi. Saldırı girişimini de Suriye ve Irak’ta IŞİD’e yönelik hava saldırılarına kızdığı için hayata geçirdiğini ifade ettiği kaydedildi.

Bu arada Akaidullah’ın Bangladeş’te yaşayan 25 yaşındaki eşi Jannatul Ferdous Jui’nin, Dakka’da terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınıp sorgulandığı açıklandı.

Akaidullah’ın Bangladeş’te eşiyle birlikte yaşayan altı aylık bir oğlu olduğu da belirtildi. Bangladeş medyasına göre, Akaidullah’ın Dakka’da yaşayan anne ve babası Julfiqar Haider’le Mahfuza Akhter de gözaltına alınıp sorgulandı. Akaidullah’ın en son altı ay önce ülkesi Bangladeş’e yeni doğan oğlunu ziyaret için gittiği bildirildi. 20 yaşında ABD’ye göç eden Akaidullah’ın Bangladeş’te herhangi bir sabıka kaydı olamadığı bilgisi verildi.

Akaidullah 'teröre destek vermekle' suçlandı

New York Polis Teşkilatı (NYPD), Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 27 yaşındaki Akaidullah’ın, tereöre destek vermek, terör tehdidinde bulunmak ve silah sahibi olmakla suçlandığını belirtti. Akaidullah’a yönelik federal suçlamaların da daha sonra duyurulması bekleniyor.

NYPD'de Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi Müdür Yardımcısı John Miller CBS kanalına yaptığı açıklamada, Akaidullah’ın saldırıdan önce polisin ya da FBI’ın radarında olmadığını söyledi.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.