Nijerya darbenin ardından Nijer'in elektriğini kesti

Nijerya darbenin ardından Nijer'in elektriğini kesti

Batı Afrika ülkesi Nijer'de yaşanan darbenin yankıları sürüyor.

(Fotoğraf)

Nijerya, darbenin ardından askeri cunta yönetiminin iktidara geldiği Nijer'e elektrik sevkiyatını durdurdu.

Kesintinin ardından Nijer'de başkent Niamey de dahil olmak üzere birçok şehirde geniş çağlı elektrik kesintileri yaşandığı bildirildi.

Bölge halkı elektriğin 4-5 saatte bir geldiğini, bir saat boyunca elektriğe erişimin olduğunu, ardından ise yeniden kesinti yaşandığını kaydetti.

Nijer'in elektrik kurumu Nigelec, kesintilere Nijerya'nın sevkiyatı kesmesinin yol açtığını belirtti. Nijerya'nın elektrik sevkiyatını Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) yaptırım kararı sonrası aldığı düşünülüyor.

Nijerya'nın elektrik kurumu konuya ilişkin soruları yanıtlamazken BBC, Nijer Cumhurbaşkanlığının kararıyla elektrik sevkiyatının kesildiğini ifade etti.

Öte yandan darbenin ardından diplomatik temaslar da sürüyor.

Bugün bir ECOWAS heyeti Nijer'in başkenti Niamey'i ziyaret ederken, Nijer cuntasının öne gelen isimlerinden General Salifou Mody de Mali'nin başkenti Bamako'ya gitti. General Salifou yaklaşık 3 yıldır ülkenin genelkurmay başkanı olarak görev yapmış, darbeden yaklaşık 2 ay önce, Haziran 2023'te Birleşik Arap Emirlikleri'ne büyükelçi olarak atanmıştı.

Bölgede bir çözüme ulaşmak için diplomasi trafiğinin başarıyla sonuçlanmaması halinde askeri seçeneklerin devreye girebileceği endişesi hakim durumda.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.