Nijerya, Zakzaki'nin lideri olduğu İran destekli Nijerya İslami Hareketi'ni terör örgütü ilan etti

Nijerya, Zakzaki'nin lideri olduğu İran destekli Nijerya İslami Hareketi'ni terör örgütü ilan etti

Nijerya'da bir mahkeme, azınlık Şiileri temsil eden İran destekli bir grup olan Nijerya İslami Hareketi'ni terör örgütü ilan edebileceği hükmünü verdi.

Nijerya'da bir mahkeme, azınlık Şiileri temsil eden İran destekli bir grup olan İbrahim Zakzaki liderliğindeki Nijerya İslami Hareketi (IMN) üyelerini terör örgütü üyesi ilan edebileceği hükmünü verdi.

Hükümet Şii hareketi yasaklamak için mahkeme emri verdi. Hareketin yasaklanmasına ilişkin mahkeme emri, Federal Yüksek Mahkemenin Abuja Bölümü tarafından verildi. Nijeryalı üst düzey avukatlar ise hükümetin IMN kararını kınadılar.

Gelişme sonrası, resmi olarak bir duyuru almadıklarını belirten IMN sözcüsü sokak yürüyüşlerinin ve protestolarının devam edeceğini açıkladı. IMN yöneticileri ise yasak kararını 2015 yılından beri beklediklerini ve şaşırmadıklarını belirtti.

Yaklaşık 200 milyon nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da 5 milyon Şii olduğu tahmin ediliyor. Şii'liğin 1990'dan itibaren güçlenmeye başladığı ülke aynı zamanda Afrika'nın en kalabalık Şii nüfusunu da topraklarında barındırıyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.