Nijerya'daki kolera salgını kontrolden çıktı

Nijerya'daki kolera salgını kontrolden çıktı

Nijerya'da geçtiğimiz ay ortaya çıkan kolera salgınının kontrolden çıktığı ve ülkenin çoğuna yayıldığı bildiriliyor.

Nijerya'da geçtiğimiz ay başlayan kolera salgınının kontrolden çıktığı bildiriliyor.

Ülkenin geniş bir kısmını etkisi altına alan salgın nedeniyle resmi verilere göre 325 kişi öldü. Gerçek ölüm rakamının ise bundan çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

15 binden fazla kişiye teşhis konuldu

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) Direktörü Dr. Chikwe İhekweazu'nun  yaptığı açıklamaya göre ülkede şimdiye kadar 15 binden fazla kişiye kolera teşhisi kondu. Kolera teşhisi konanların çoğunluğunun 15 yaşın altındakiler olduğu açıklandı.

Temiz su kaynağı sıkıntısı

Kolera salgınları tüketilen suyun temiz olmamasından kaynaklanıyor. Nüfusu hızla artan fakir bir ülke olan Nijerya'nın sorunlarının başında da halkın temiz su kaynaklarına sahip olmaması geliyor.

Tarihte dünyanın çeşitli bölgelerini kasıp kavuran kolera salgınları günümüzde bazı fakir ve geri kalmış bölgelerle sınırlanmış durumda.

Nijerya'da koleranın yanı sıra dünya ülkelerinin büyük çoğunluğunda ortadan kalkmış olan sıtma, çocuk felci, tifo ve çiçek hastalığı salgınları da sık sık patlak veriyor ve özellikle çocuklar arasında ağır can kayıplarına neden oluyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.