Norveç Suudi Arabistan'a askeri malzeme satışını durdurdu

Norveç Suudi Arabistan'a askeri malzeme satışını durdurdu

Norveç, Suudi Arabistan'a savunma sanayisi ürünlerinin satışının yapılmayacağını duyurdu.

İskandinav ülkesi Norveç, Suudi Arabistan ile ilgili yaşanan son gelişmelerden dolayı Riyad'a savunma sanayi ile ilgili malzemelerin satışının yapılmayacağını duyurdu.

Norveç Dışişleri Bakanı Ine Eriksen Soreide, yazılı bir açıklama yaparak "Mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda savunma sanayi ürünleri ve askeri amaçla kullanılabilecek unsurların Suudi Arabistan'a ihracatına olanak tanıyan yeni lisans verilmeyecek" ifadesini kullandı.

Açıklamada ayrıca kararın "Suudi Arabistan ve bölgedeki son gelişmelerle ilgili yapılan genel bir değerlendirme ve Yemen'de devam eden öngörülemeyen durum" sonrasında alındığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın duyurusunda Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda 2 Ekim günü öldürülen muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili doğrudan bir atıf bulunmazken, Bakanlık adına konuşan bir sözcü konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.