Oğul Bin Ladin: Osmanlı'ya ihanet eden Suud Krallığı, işgallerin önünü açtı

Oğul Bin Ladin: Osmanlı'ya ihanet eden Suud Krallığı, işgallerin önünü açtı

ABD Başkanı Donald Trump'ın ziyareti sırasında paylaşılan ses kaydında Hamza Bin Ladin, Suud Krallığını 'bir İngiliz projesi' olarak değerlendirdi.

El Kaide'nin önemli figürlerinden biri olan, Usame bin Ladin'in oğlu Hamza bin Ladin, zamanlama olarak ABD Başkanı Donald Trump'un Suudi Arabistan ziyaretine denk gelen yeni bir ses kaydı yayınladı. 

El Kaide'nin medya kolu Es Sahab Medya tarafından yayınlanan ses kaydında hedefte Suudi Arabistan yönetimi vardı. Oğul Bin Ladin, Suudi Arabistan'ın kendi tarihini yanlış lanse ettiğini ileri sürdü ve 'resmi tarih' anlayışının ülkesinin yakın geçmişini bilmeyen bir nesile neden olduğunu söyledi.

Bin Ladin konuşmasında Suudi Arabistan kurucusu Kral Abdulaz el Suud'u bir 'İngiliz ajanı' olarak nitelerken, "ülkelerinde kurulan adaletsiz düzeni anlamaları" durumunda Müslümanların "çalınan haklarını geri kazanmak için" mücadele edebileceğini vurguladı. 

"İngilizler'le anlaştılar, Osmanlı'ya ihanet ettiler"

Bin Ladin Suudi Arabistan'ın kuruluşunu tartışmaya açtı ve İbn Suud'un İngilizler için çalıştığını ve onların onayı ile yaşadığı Kuveyt'i terk ederek başkent Riyad'ı ele geçirdiğini ifade etti. 

Riyad ve Arap Yarımadası'nın büyük bir kısmı Osmanlı Devleti zamanında İbn Raşid ve ona bağlı olan aşiretler tarafından kontrol ediliyordu.

Bin Ladin,  Osmanlı ve müttefiklerine karşı İngilizlerin onayını aldığını belirttiği Suud hanedanının Müslümanlara karşı bir savaş başlattığını, onları gayri meşru bir şekilde öldürdüğünü ve İslam hukukuna (şeriatı) riayet etmediğini söyledi.

"İslam coğrafyasındaki işgallerin önünü açtılar"

Osmanlı Devleti 1. Dünya Savaşı'ndan önceki dönemde, Arap Yarımadası'ndaki muhalif gruplarla uzlaşma arayışına girmişti. İbn Suud ve Osmanlı Devleti arasında da bir anlaşma yapılmıştı. Hamza Bin Ladin, İngilizlerle görüşen İbn Suud'un bu anlaşmayı bozduğunu, İbn Raşid'e karşı saldırıya geçtini belirtti. Bin Ladin, Suud hanedanının bu ihanetinin İngilizlerin ve müttefiklerinin Müslümanların topraklarının işgal etmesinin önünü açtığını iddia etti.

Oğul Bin Ladin, ses kaydında dinleyicilerine Yüzbaşı William Henry Shakespear'i hatırlattı ve bu ismin Suud hanedanlığına askeri danışman olarak hizmet verdiğini ve bu güçleri organize ettiğini söyledi. Bu İngiltere'nin Suud hanedanlığına askeri ve finansal desteğinin bir parçasıydı. Bin Ladin, bu durumun İngiliz desteğini "açık bir kanıtı" olduğunu ve bölgedeki "Haçlı hegemonyasına" yol açtığını ifade etti.

Hamza Bin Ladin'e göre, Suudi Arabistan'ın Batı ile olan ilişkisi, Filistin'in İngilizlerin eline geçmesi ve İsrail devletinin kurulmasına giden yolun temel taşlarını döşedi. 

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.