Prens Selman, Bin Ladin grubunun sonunu hazırlıyor

Prens Selman, Bin Ladin grubunun sonunu hazırlıyor

Kraliyet yönetimi firmaya büyük oranda el koymuştu.

Reuters'ın aktardığına göre Suudi Arabistan yönetimi, inşaat devi Bin Ladin firmasının sonunu getirecek yeni bir adıma hazırlanıyor.  Firmanın bir kısmının kraliyetin eline geçmesinin ardından grubun ismi değiştirilecek ve küçülmeye gidelecek.

Riyad yönetiminin Bin Ladin grubunun %35 hissesini ele geçirmesinden sonra en büyük Suudi inşaat firmasının yeniden yapılandırılmasında ilk adımlar atılıyor. 

Kaynaklara göre, yüzlerce işten çıkarmayı da içerecek olan yeniden yapılanma, 1931'deki kuruluşundan bu yana inşaattan enerjiye kadar çeşitli sektörlerde 500'den fazla birimden oluşan Bin Ladin grubunu büyük bir revizyona sokacak.

Şirketin sahibi olan Bin Ladin ailesinin bazı üyeleri, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Suudi veliaht prens Muhammed bin Selman, ülkedeki siyaseti ve sermayeyi kontrolü altına alabilmek için yolsuzluk operasyonu adı altında yeni bir hamle başlatmıştı.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.