Hamza bin Ladin: Usame, Osmanlı'dan sonra cihat ruhunu tekrar dirilten bir lider

Hamza bin Ladin: Usame, Osmanlı'dan sonra cihat ruhunu tekrar dirilten bir lider

Usame bin Ladin'in oğlu, babasının 'mücadelesine' övgüler yağdırdı.

El Kaide, Usame bin Ladin'in oğlu Hamza'ya ait yeni bir ses kaydı yayınladı. 

Hamza bin Ladin'in açıklaması Usame bin Ladin'e ait 470 bin belgenin CIA tarafından yayınlanmasının ardından geldi. El Kaide kurucusunun mücadelesini konu alan kayıtta Ladin 'Ümmet'in kahramanı' olarak tanımlandı.

Örgütün medya kolu Sahab medya "Usame... İşgalcilere karşı bir savaşçı, zalim tiranlara karşı kıyamın destekçisi" başlığıyla yeni bir ses kaydı yayınladı. Kayıtta konuşan Hamza bin Ladin, babası için "Yirminci yüzyılda İslam Hilafetinin yıkılışının ardından Allah yolunda cihad ruhunu yeniden canlandıran değerli şeyh" ifadeleri kullandı.

"Usame, cihadı sadece bir grup Müslümanın yürüttüğü bir bir mücadeleden Ümmetin cihadına dönüştürmeyi başardı. Şuanda cihat ağacı İslam dünyasının farklı bölgelerinde meyve veriyor"

"Haçlı hegemonyası sürüyor"

İslam dünyasının büyük bölümünün yabancı işgali altında olduğunu ifade eden Hamza bin Ladin, "cihat önderleri sayesinde bazı bölgelerde durumun değiştiğini" söyledi.

El Kaide'nin eski lideri Usame bin Ladin'in oğlu, siyasi hedeflerine ilişkin olarak şöyle konuştu: "Bugün ümmetin genel siyasi hedefleri, İslam topraklarının özgürleştirilmesi, Haçlı hegemonyasından kurtarılması, İslam şeriatının yeniden tesis edilmesi, ve insanları onun gölgesi altında yaşamaya davet edilmesidir."

"ABD'nin sonu da Sovyetler gibi olacak"

ABD'nin Sovyetler Birliği ile aynı sonu paylaşacağını savunan Ladin, silahlı mücadeleye devam edecekleri mesajını verdi.

"Sovyetler Birliği'nin çöküşünün ardından ABD cehalet sınırlarını aştı. Güçlerine aldandılar. Ancak Amerika, Sovyetler Birliği'nden sonra sıranın kendisine geldiğinden habersizdi"

Hamza bin Ladin, El Kaide liderinin sözlerinden alıntılar yaparak Afganistan'da ABD güçlerine karşı savaşı sürdüren Taliban'a övgüde bulundu.

Usame bin Ladin, 2011 yılında Pakistan'ın Abbottabat şehrindeki evine ABD tarafından düzenlenen baskında öldürülmüştü. Baskın sırasında Ladin'in evinden ele geçirilen yaklaşık 470 bin belge geçtiğimiz günlerde CIA tarafından yayınlandı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.