Okula göndermedikleri gerekçesiyle 5 çocukları ellerinden alınan ailenin avukatından açıklama

Okula göndermedikleri gerekçesiyle 5 çocukları ellerinden alınan ailenin avukatından açıklama

Hatay’ın Erzin ilçesinde çocuklarını okula göndermedikleri gerekçesiyle 5 çocuklarına el konulan ailenin avukatı açıklama yaptı.

Hatay’ın Erzin ilçesinde çocuklarını okula göndermedikleri gerekçesiyle 5 çocuklarına el konulan ailenin avukatı açıklama yaptı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklama yapan avukat Kaya Kartal, çocukların ailelerine teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Kartal'ın ifadeleri şöyle:

"Şubat ayının başından beri ailelerinden alınarak yaşları farklı olduğu iddiasıyla birbirinden de koparılan ve farklı çocuk yuvalarına gönderilen çocukların aileye iadesi için uğraşıyoruz. Çocuklar anne babalarını her gördüklerinde ağlayarak eve gitmek istediklerini söylüyor.

Dörtyol 3. Asliye Hukuk Mahkemesine yapılan itirazın da reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesine çocukların aileye iadesi için Tedbir Talepli başvuru yaptık. Umuyoruz ki derhal bir tedbir kararı verilerek ailelerinden ve birbirinden koparılan çocuklar ailelerine kavuşur.

Çocukların alınma gerekçesi temelde ailenin çocuklarını OKULA GÖNDERMEMESİNE dayanıyor. Mahkeme, Ailenin Eğitim sistemine karşı tutumu, çocukların sosyal hayata kazandırılmadığı, çocukların sağlıklı birey olma hususunda ailenin üzerine düşeni yapmadığı gerekçesine dayanmıştır.

Oysa Baba Ali Algül, ülkedeki -gerçekte hiç kimsenin memnun olmadığı- eğitim sistemini ve müfredatı beğenmediği ve bu eğitim sistemi düşünce ve inançlarına aykırı yönler barındırdığı için, çocuklarının da talebiyle çocuklarını okula göndermemiştir.

Kanuna göre çocuğun yarar ve esenliğinin öncelikli olarak gözetilmesi gerekirken çocuklar anne babalarından ve birbirlerinden zorla koparılmıştır. Kanun çocukların yararı için çocukların ve ailenin bilgilendirilmesini ve karar sürecine katılımlarını şart koşmuştur.

Oysa Erzin 1. Asliye Hukuk Mahkemesi çocuklar hakkında karar verirken çocukların ne söylediklerini dinlemediği gibi aileyi de hiçbir şekilde bilgilendirmeyip sürece dahil etmemiştir. Yine Mahkemenin daha önce verdiği Eğitim Tedbiri kararı da aileye tebliğ edilmemiştir.

Sosyal Hizmetler, sosyal inceleme uzmanı ve mahkeme ailenin eğitim sistemine karşı tutumunu, muhtemelen ideolojik davranarak, fazlaca abartmış ve neticede çocuklar için daha da zararlı bir sürecin önünü açmıştır.

Oysa zorunlu eğitim ve sakıncaları bağlamında literatürde çokça çalışma bulunmaktadır. Okulsuz Toplum (Ivan Illich), Düzene Uygun Kafalar Nasıl Oluşturulur (E. A. Rauter); Zorunlu Eğitime Hayır! (Catherine Baker);

Eğitim, Bir Kitle İmha Silahı (John Taylor Gatto); Aptallaştıran Eğitim (John Taylor Gatto) vb. kült olmuş kitaplarda zorunlu yaygın eğitim ve müfredat meseleleri tartışılmıştır. Yine zorunlu resmi eğitim konusunda dünyanın bir çok ülkesinde farklı uygulamalar bulunmaktadır.

Çocuklar ve aile açısından gerekçelerden çok daha vahim travmalara yol açma ihtimali bulunan bu hukuksuzluğun derhal giderilmesi gerekmektedir. En azından anne ile empati yapılmalıdır."

Sosyal medya üzerinden kampanya yürütülecek

Çocuklarına devlet tarafından el konularak yurda yerleştirilen baba Ali Algül için bugün sosyal medya üzerinden bir kampanya yürütüleceği bildirildi. 

Bu akşam saat 20:00'de düzenlenmesi planlanan kampanya için "#AliAlgüleÇocuklarıİadeEdilsin" başlığı kullanılacak.

untitled-1-2.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum