Ordu içindeki Taliban savaşçısı ABD askerlerini taradı

Ordu içindeki Taliban savaşçısı ABD askerlerini taradı

Kabil hükümetine bağlı ordu güçlerinin arasındaki Taliban savaşçısını ABD askerlerini hedef aldı.

Taliban'a bağlı kaynaklar tarafından dün yapılan açıklamada, Afganistan'ın güney kesimindeki Uruzgan ilinde ABD ve Kabil hükümetine bağlı güçlerin konuşlu bulunduğu bir askeri üste ABD askerlerine yönelik bir saldırı gerçekleştirildi.

Uruzgan ili konumu:

Taliban'ın açıklamasında, Uruzgan il merkezi Tarinkot ilçesindeki havaalanında düzenlenen saldırının daha önceden Kabil hükümetine bağlı güçlerin arasına yerleştirilmiş bir Taliban savaşçısı tarafından düzenlendiği belirtildi. 

Yapılan açıklamada, saldırıda 4 ABD askerinin öldürüldüğü ifade edilirken, birçok askerin de yaralandığı belirtildi.

ABD saldırıyı doğruladı

Saldırıyla ilgili dün Afganistan'daki NATO bünyesinde görevli Kararlı Destek Misyonu'ndan yapılan açıklamada, ülkenin güneyinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda 1 ABD askerinin öldüğü, 2 ABD askerinin de yaralandığı belirtildi.

Yaralı askerlerin tedavi altına alındığı ifade edilen açıklamada,  askerlerin kimliklerinin şimdilik gizli tutulduğu aktarıldı.

Açıklamada, saldırının "içeriden birisi" tarafından gerçekleştirildiği  bilgisi kaydedildi.

Taliban'ın yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren kişiyle ilgili detaylı bilgi paylaşılmadı. Ancak Taliban'ın daha önce de birçok kez düzenlediği bu tarz "içeriden" saldırılarda, saldırıyı gerçekleştiren kişi üsteki diğer askerler tarafından vurularak öldürülüyor.

Geçen sene Haziran ayında da Taliban'ın Afganistan güneyindeki Kandahar ilinde "içeriden" düzenlediği bir diğer saldırıda Kabil hükümeti güçlerinden en az 30 kişi ölmüştü.

Geçen sene aynı ay içinde Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ilinde düzenlenen bir diğer "içeriden" saldırıdaysa, Taliban tarafından yapılan açıklamada 4 ABD askerinin öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Afganistan'ın büyük bir kısmını kontrol altında tutan Taliban güçleri sık sık bu şekilde saldırılar düzenliyor. ABD ve diğer yabancı güçler bu saldırıların önüne geçebilmek için uzun bir süre önce Kabil hükümetine bağlı yerel güçlerle ortak merkez kullanımına son vermişti. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.