Taliban Afganistan'da 3 merkez ve 15 kontrol noktasını ele geçirdi

Taliban Afganistan'da 3 merkez ve 15 kontrol noktasını ele geçirdi

Taliban ülkenin güneyinde düzenlediği saldırıda birçok askeri kontrol noktasını ele geçirdi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın kuzeyindeki Badahşan ilinde Taliban tarafından düzenlenen saldırılarda Kabil hükümetine bağlı askeri güçlere ait birçok merkez ve kontrol noktası ele geçirildi.

Afganistan'dan haber aktarımı yapan medya aktivistlerine göre, Badahşan iline bağlı Zibak ilçesinde Taliban ile Kabil hükümetine bağlı güçler arasında birkaç gündür devam eden çatışmalar son dönemde daha da şiddetlendi.

Zibak ilçesi konumu:

Taliban'ın bölgede düzenlediği son saldırılarda ise, Kabil hükümetine bağlı güçlerinin birçok askeri noktadan geri çekildiğini ifade eden kaynaklar, bununla birlikte birçok askeri noktanın Taliban kontrolüne geçtiğini ifade ediyor.

Taliban'dan açıklama

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından bugün yapılan açıklamadaysa, Zibak ilçesinde düzenlenen son saldırılarda 3 askeri merkez ve 15 askeri kontrol noktasının Taliban'a bağlı güçler tarafından ele geçirildiği ifade edildi.

"Çatışmalarda 42 asker ve polis öldü"

Mücahid'in açıklamasına göre, Badahşan iline bağlı Zibak ilçesinde yaşanan çatışmalarda Kabil hükümetine bağlı asker ve polis güçlerinden 42 kişi öldü.

Yine açıklamada belirtilen rakamlara göre, Kabil hükümeti güçlerine bağlı "Komutan Necib"in de arasında bulunduğu 31 asker ve polisin cesedi çatışma bölgesinde kaldı.

Açıklamada ayrıca çok sayıda askeri ekipman, silah ve mühimmatın ele geçirildiği ifade edildi. 

Öte yandan Taliban sözcüsü, Kabil hükümetine bağlı helikopterlerin birçok kez bölgeye ilave asker ve mühimmat indirme girişiminde bulunduğunu ancak karadan açılan ateş sebebiyle helikopterlerin bölgeye inemeden geri döndüğünü öne sürdü.

Kabil hükümetine yakınlığıyla bilinen medya kaynaklarının çoğu Badahşan'daki Taliban saldırısıyla ilgili ayrıntılara yer vermedi.

Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Badahşan ili son dönemde Taliban'ın kuzeydeki önemli merkezi olarak gündeme geliyor.

ABD'ye ait insansız hava araçları tarafından geçtiğimiz dönemde birçok hava saldırısının düzenlendiği ilde, Türkistan İslam Partisi'nin (TİP) savaşçılarının merkezlerinin bulunduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.