Orta Amerika'da 1.4 milyon insan gıda yardımına muhtaç

Orta Amerika'da 1.4 milyon insan gıda yardımına muhtaç

Dünya Gıda Programı, Orta Amerika ülkelerinde yaşanan tarımsal sorunlar nedeniyle 1.4 milyon insanın gıda yardımına ihtiyacı olduğunu belirtti.

Dünya Gıda Programı (WFP), son beş yılda birçok Orta Amerika ülkesindeki tarımsal ürünlerin verimliliğinde düşüş yaşandığını ve bu sorunun 1.4 milyon insanın gıda için mücadele etmesine yol açtığını duyurdu. Alman haber ajansına göre, bu durumun bazı ailelerin yaşadıkları bölgeden göç etmesine neden olduğu aktarılırken, bu insanların göç dışında başka seçeneklerinin kalmadığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler’e bağlı WFP tarafından Cenevre’de yapılan açıklamada, Guatemala, Honduras, El Salvador ve Nikaragua gibi ülkelerin uzun süren kuraklık ve yoğun yağmurlara maruz kaldığı, bu durumun bölgedeki geçim kaynağı olan bakla ve mısır tarlalarını yok ettiği aktarıldı.

Dünya Gıda Programı ve bu durumdan etkilenen ülkelerdeki devlet kurumları tarafından yapılan bir ankette, ailelerin yüzde 8’inin yeni geçim kaynağı aramak için ülke içinde veya dışında daha istikrarlı yerlere gittiği belirtildi.

BM Dünya Gıda Programı Sözcüsü Herve Verhoosel konu ile ilgili yaptığı açıklamada, göçün bir çözüm olmadığını, ülkede kalan insanların ise acı çekmeye devam edeceğini belirterek, uluslararası toplumun önemli adımlar atması gerektiğini ifade etti.  Verhoosel, güçlü ve uzun vadeli yardım programlarına ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekledi.

WFP, bölgeye gıda yardımı sağlanması için 72 milyon dolar talepte bulundu. Bu yardımın 700 bin kişiye fayda sağlayabileceği belirtildi.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.