BM: İnsani yardımlar için 29 milyar dolara ihtiyaç var

BM: İnsani yardımlar için 29 milyar dolara ihtiyaç var

Birleşmiş Milletler, gelecek yıl dünyanın dört bir yanında insani krizle boğuşan 168 milyon mağdur kişiye yardım için yaklaşık 29 milyar dolar toplanması çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM), gelecek yıl dünyanın dört bir yanında insani krizle boğuşan 168 milyon mağdur kişiye yardım için yaklaşık 29 milyar dolar toplanması çağrısında bulundu. Bu, BM'nin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana yardım için istediği en yüksek rakam.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisince (OCHA) hazırlanan "Küresel İnsani Yardım 2020" raporu, Cenevre'de düzenlenen toplantıyla açıklandı.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, toplantıda yaptığı konuşmada, "2019'da, bir yıl öncesine göre çok daha fazla kişinin insani yardıma ihtiyacı vardı. Bunun nedeni, düşündüğümüzden daha fazla insan çatışmalar ve iklim değişikliğinden etkilendi" ifadelerini kullandı.

Çok yüksek sayıda çocuğun silahlı çatışmalarda öldürüldüğünü veya sakatlandığını vurgulayan Lowcock, "İklim değişikliği, çatışma ve ekonomik istikrarsızlık milyonlarca insanı etkiliyor" dedi.

Dünya genelinde her 45 kişiden biri insani yardıma muhtaç

Raporda, dünya genelinde her 45 kişiden birinin yiyecek, barınma, sağlık hizmeti, acil durum eğitimi, korunma ve diğer temel yardımlara ihtiyacı olduğu belirtildi.

Yardım operasyonlarında en fazla payın 4,19 milyar dolarla gıda ve ilaç sorunu yaşayan Yemen’e yapılacağını açıkladı. Ardından, 3,3 milyar dolarlık yardıma ihtiyacı olan Suriye geliyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.