Osmaniye'de kamptan kaçan sığınmacılar halk tarafından linç edildi
Osmaniye'de geçici barınma merkezindeki göçmenlerden 35'i tellerden atlayarak kaçtı. Bölgede görevli jandarma ekipleri gece boyunca kaçanları ararken olayın yayılması ile birlikte Osmaniye halkı da sokaklara çıkarak sığınmacıların peşine düştü.
Valilik, göçmenlerden 24'ünün yakalandığını duyurdu. Osmaniyeliler tarafından darp edilen sığınmacılardan 3’ünün durumunun ağır, birinin ise komada olduğu öğrenildi.
Osmaniye’deki Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde bulunan bir grup sığınmacının tellerden atlayarak kaçtığı bilgisi Osmaniye’de kısa sürede yayıldı.
Osmaniye halkının da jandarmalar ile birlikte sığınmacıların peşine düştüğünü gösteren görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayıldı.
Jandarma ve Halk , Bölgeye dağılan yüzlerce kaçağı arıyorlar ???????? pic.twitter.com/zUmgQ5kQzF
— Hasan Tolga BALCILAR ???????????? (@Osmaniyesondak) July 1, 2022
Osmaniye Valiliği’nden olaya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde bulunan bir grup yabancı, saat 22.00 sıralarında firar girişiminde bulunmuş, geçici barınma merkezi özel güvenliği ve jandarma tarafından gerekli müdahalede bulunularak durum kontrol altına alınmıştır. Olayın ilk anında 35 yabancı tellerden atlayarak merkezden firar etmiş olup, İl Jandarma Komutanlığı tarafından civarda yapılan çalışmalar sonucu ilk etapta kamptan firar eden 24 şahıs yakalanmış, geri kalan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Geçici barınma merkezinde halihazırda herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir.”
BASIN AÇIKLAMASI
— TC Osmaniye Valiliği |Maske????Mesafe↔️Temizlik ???? (@OsmaniyeValilik) July 1, 2022
Osmaniye Cevdetiye Geçici Barınma Merkezinde bulunan bir grup yabancı bu akşam saat 22.00 sıralarında firar girişiminde bulunmuş, özel güvenliği ve Jandarma tarafından gerekli müdahalede bulunularak durum kontrol altına alınmıştır.@DrErdincYILMAZ1 pic.twitter.com/rllCpiWeq3
Sığınmacı yakalamaya çıkanlardan bazıları yakaladıklarını linç etmeye çalıştı, saldırıya uğrayan sığınmacılardan üçünün durumunun ağır, birinin ise komada olduğu öğrenildi.
Kaynak: Serbestiyet, Mepa News
O zulüm gün gelir size ve kadinlarinizada cacuklarinizada ulasir allahtan korkmazlar....
Yanıtla (1) (0)Alçak insanlar ne istediniz garibanlardan Allah sizede aynısını yaşatsın
Yanıtla (4) (4)Neden dövmüşler sebep nedir hirsizlikmi yaptılar,tacizmi ettiler,adammi öldürdüler neden neden bu dayak. Ha onların yerine bir kaç dakikalığına koysunlar keyfinemi geldi buraya onlar canları sıkıldı onun içinmi bu kadar yol tepip munça esyete katlansinlar,tama istemiyorsunuz Allah'a olan inanciniz sifira inmiş açlık korkusu var anladık amma dayak neden. Bu dayak ataların aynı şekilde dövülmesi lazım ondan sonra jandarma polis duruken ceza vermeye kalkmazlar????
Yanıtla (4) (3)Devletin yapamadığını halk yapıyor. Maalesef böyle
Yanıtla (3) (3)Biz nasıl bir millet olduk çıktık sanki insan değil hayvan
Yanıtla (4) (3)Var karşılarında,tcszide bulunanı dövün hırsızı dövün eee bunları ne diye dövdünuž, bunların derdi vatan ülke değil bedava adam dövmek,hepisinin cezasını vermek gerekiyor