Van'da sığınmacıları taşıyan minibüse ateş açıldı: 3 ölü

Van'da sığınmacıları taşıyan minibüse ateş açıldı: 3 ölü

Köylüler, tarama esnasında birçok köy sakinin de büyük bir tehlike atlattığını ve kurşunlardan şans eseri kurtulduklarını söyledi.

Van'ın Saray ilçesine bağlı Karahisar Mahallesi’nde sığınmacıları taşıyan bir minibüse jandarma tarafından açılan ateş sonucu biri çocuk, biri kadın 3 sığınmacının yaşamını yitirdiği, 7 sığınmacının ise yaralandığı bildirildi.

3 Temmuz Pazar günü Van’ın İran ile sınır ilçesi Saray’da saat 16.00 sularında meydana gelen olayda, jandarma çoğunluğu çocuk ve kadınların oluşturduğu 55 sığınmacının bulunduğu bir minibüse ateş açtı.

Van Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "kontrol noktasında dur ihtarına uymayan aracın lastiklerine ateş açıldığını, seken kurşunların bazı göçmenlere isabet ettiğini" öne sürdü. 

Jandarma ve korucuların müdahale ettiği olayda, dört yaşındaki bir çocuğun ve bir kadının hayatını kaybettiği, açılan ateş sonucu ağır yaralanan bir sığınmacının ise kısa süre içerisinde yaşamını yitirdiği belirlendi.

Yaralanan sığınmacıların ise çevredeki hastanelere sevk edildiği bilgisi paylaşıldı.

Serbestiyet'e konuşan bölgedeki köylüler, tarama esnasında birçok köy sakinin de büyük bir tehlike atlattığını ve kurşunlardan şans eseri kurtulduklarını söyledi.

Minibüste bulunan diğer sığınmacıların ise gözaltına alınarak ilçe jandarma karakoluna götürüldüğü de elde edilen bilgiler arasında.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.