Pakistan, Afgan sınır çitini tamamlamak üzere

Pakistan, Afgan sınır çitini tamamlamak üzere

Pakistan ordusu, Afganistan sınır hattına çektiği dikenli tel projesinin tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Pakistan ordusu, Afganistan sınır hattına çektiği dikenli tel çitinin tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Pakistan ordu kaynakları tarafından yapılan açıklamada önümüzdeki iki ay içinde, 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Afgan sınır hattının tamamının dikenli tellerle kapatılmış olacağı ifade edildi.

Ordu tarafından yapılan açıklamada, "Militanların sızması, kaçakçılık ve diğer yasa dışı faaliyetlerin" engellenmesi için 2017 yılının başlarında başlatılan dikenli tel çalışmasında sona gelindiği ifade edildi.

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Kamar Cavid Bajva tarafından 2017 yılında yapılan açıklamada, Afgan sınır hattından gerçekleşen saldırıların önüne geçmek için "yüksek tehlike potansiyeli" barındıran sınır hattı bölgelerine dikenli tel çekileceği ifade edilmişti.

Pakistan ile Afganistan arasında Durand Hattı (Durand Line) olarak adlandırılan ve 19. yüzyılda İngilizler tarafından çizilen 2 bin 400 kilometrelik sınır bulunuyor. Afganistan, Peştun nüfusun iki ayrı devlete bölündüğü bu hattı tanımıyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.