Pakistan Başbakanı İmran Han: Dünya Hindistan'a müdahale etmeli

Pakistan Başbakanı İmran Han: Dünya Hindistan'a müdahale etmeli

Pakistan Başbakanı İmran Han Hindistan'da yaşanan gelişmelere ilişkin 'Dünya hemen şimdi müdahil olmalıdır' ifadelerini kullandı.

Pakistan Başbakanı İmran Han Küresel Mülteci Forumu'nun Cenevre'de düzenlenen ilk toplantısında Hindistan'ın attığı adımlara ilişkin açıklama yaprak "Hindistan'daki Müslümanlar Keşmir'deki yasaklar, baskı ve yeni vatandaşlık yasası nedeniyle ülkeden kaçmaya başlarlarsa bu dünyanın en büyük mülteci krizlerinden birini doğurur." dedi.

"Dünya hemen şimdi müdahil olmalı"

Salı günü konuşan Han, ülkesinin daha fazla mülteciyi alacak durumda olmadığını belirterek ortaya çıkacak göç ve insani krizin diğer tüm benzeri krizleri gölgede bırakacağını ileri sürerek şunları söyledi:

"Biz sadece bu olası mülteci krizinden endişe etmiyoruz. Ayrıca iki nükleer gücün arasında bundan dolayı oluşabilecek gerilim ve çıkabilecek çatışmadan endişeleniyoruz. Ülkemiz daha fazla mülteciye kapı açamaz bu nedenle dünya gelişmelere hemen şimdi müdahil olmalıdır."

Protestolar artarak devam ediyor

Hindistan'da Pakistan, Afganistan ve Bangladeş'ten gelen altı dini azınlığa mensup kişilere vatandaşlık yolunu açan, ancak aynı kapsamdaki Müslümanları saf dışı bırakan vatandaşlık yasası değişikliğine yönelik protestolar ise artarak devam ediyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.