Pakistan Başbakanı İmran Han İran'a gidecek

Pakistan Başbakanı İmran Han İran'a gidecek

Pakistan Başbakanı İmran Han'ın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani daveti üzerine ziyaret için İran’a gideceği bildirildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Başbakanı İmran Han'ın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin resmi daveti üzerine 21 Nisan'da iki günlük resmi bir ziyaret için İran’a gideceğini bildirdi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu ziyaretin Başbakan İmran Han’ın İran'a yapacağı ilk ziyaret olacağı belirtildi.

İmran Han’ın İran yetkilileriyle görüşmeler yapmak için başkent Tahran'a gelmeden önce Afganistan sınırına yakın İran’ın en büyük ikinci kenti Meşhed'de kısa bir mola vereceği açıklandı.

Pakistan Başbakanı’nın başkanlığını yapacağı üst düzey Pakistan heyetinde Maliye, İnsan Hakları, Denizcilik ve Eyaletler Koordinasyon Bakanları, ticari danışmanlar ve yurt dışında yaşayan Pakistanlılar yer alacak. İmran Han'ın Pakistanlı ve İranlı iş adamlarının ortak toplantısına da katılması bekleniyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.