Pakistan Başbakanı İmran Han'dan İran'a ziyaret

Pakistan Başbakanı İmran Han'dan İran'a ziyaret

Pakistan Başbakanı İmran Han, İran Başbakanı Hasan Ruhani'nin resmi daveti üzerine başkent Tahran'a geldi.

Pakistan Başbakanı İmran Han, İran yetkilileriyle resmi temaslarda bulunmak üzere siyasi ve ekonomik bir heyetin başkanlığında İran'ın başkenti Tahran'a geldi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre; dün İran’ın Rezevi Horasan ilinin merkezi Meşhed Uluslararası Havalimanı’na gelen Pakistan Başbakanı İmran Han, burada yerel yetkililer tarafından karşılandı. Han, Meşhed’de İmam Rıza Türbesi’ni ziyaret ettikten sonra Tahran’a geçti.

"İnsanlık dışı faaliyet gösteren örgütleri terörist ilan etmesinden memnunuz"

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "İran ve Pakistan ikili ilişkileri geliştirmeye tamamen kararlıdır ve hiçbir üçüncü ülke kardeş ve dostça ilişkilerimizi etkileme gücüne sahip değil" dedi.

Pakistan Başbakanı İmran Han ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı açıklamada, "İki ülkenin sınır güvenliği meselesi görüşmemizde ele alındı. Maalesef son aylarda sınırlarda teröristler tarafından gerginliklere tanık olmaktayız. Pakistan’ın insanlık dışı faaliyet yapan örgütleri terörist ilan ederek, onlara karşı mücadelesinden sevinç duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Güvenlik işbirliğinin artırılması konusunda iki ülkenin mutabık kaldığını dile getiren Ruhani "Sınır muhafızları ve istihbarat ekipleri ile ortak hızlı tepki gücün oluşturularak terörle mücadele yapılması hususunda anlaşmaya vardık." diye konuştu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Pakistan Başbakanı İmran Han’ın İran Cumhurbaşkanı Hasan Rahmani’nin resmi daveti üzerine İran’ı ziyaret edeceği duyurulmuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.