Pakistan Başbakanı ​İmran Han Keşmir’i ziyaret edecek

Pakistan Başbakanı ​İmran Han Keşmir’i ziyaret edecek

Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan'ın Cammu Keşmir'in statüsünü değiştirme kararının ardından bugün tartışmalı bölge Keşmir’e gidecek.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan'ın Cammu Keşmir'in statüsünü değiştirme kararının ardından bugün tartışmalı bölge Keşmir’e gidecek.

Hindistan'ın Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan Anayasa'nın 370'inci maddesini iptal ederek, bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırmasının ardından bağımsızlık gününü kutlayan Pakistan'da Başbakan İmran Han'ın bugün tartışmalı Keşmir bölgesini ziyaret edeceği aktarıldı.

Pakistan hükümeti, Hindistan'ın tartışmalı kararını durdurma amaçlı diplomatik bir kampanya başlatırken, resmi olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden (BMGK) Cammu Keşmir bölgesine ilişkin acil toplantı çağrısında bulundu. Pakistan hükümeti ayrıca Hindistan Büyükelçisini sınır dışı etmenin yanı sıra, iki ülke arasındaki ticaret ve ulaşım seferlerini durdurdu. Uzmanlar, Pakistan’ın adımlarının Hindistan üzerinde pek fazla etki etmeyeceğini düşünüyor.

Hindistan, son bir hafta içerisinde Srinagar’a on binlerce asker takviye ederken, Keşmir’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve iletişim hatları kesildi.

Hindistan ile gerginliğin arttığı bir dönemde İslamabad’da gece yarısı havai fişeklerle "Bağımsızlık Günü" kutlamaları gerçekleştirildi. Pakistan’da çok sayıda kişi kutlamalar sebebi ile sokaklara dökülürken, bazı kutlama alanlarında Hindistan'ın Keşmir kararı protesto edildi.

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Pakistan, 14 Ağustos 1947'de Muhammed Ali Cinnah liderliğinde Hindistan'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.