Pakistan: Belucistan'da zorla kaybetme olayları hızla artıyor

Pakistan: Belucistan'da zorla kaybetme olayları hızla artıyor

Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan'da zorla kaybetme olaylarında artış yaşanıyor.

Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan'da zorla kaybetme olaylarında artış yaşanıyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre son iki gün içerisinde iki Beluç genç kayboldu.

Son iki günde, Pencgur ve Keç bölgelerinde de birçok Beluç genç kayboldu. Gençlerin Pakistan ordu güçlerinde alıkonulduğu düşünülüyor.

Bölgede Pakistan'ın birçok Beluç'u alıkoyduğu biliniyor. Alıkonulanlardan büyük bir kısmından yıllarca haber alınamazken, bazılarının cesetleri de bir süre sonra işkence izleriyle bulunuyor.

20 binden fazla Beluç kayıp

Belucistan'da zaman zaman yol kenarlarına ya da boş alanlara atılmış cesetler de bulunuyor ve bu cesetlerin kaybolan kişilere ait olduğu tespit ediliyor. Belirtilene göre bulunan cesetlerde işkence izlerine rastlanıyor ve bu kişiler öğrenciler, avukatlar gibi toplum kesimlerinden taksi şoförleri ve çiftçilere dek uzanıyor.

Bu da insan hakları ihlallerinin ayrımsız bir biçimde tüm bölgeye bir cezalandırma yöntemi olarak uygulandığını gözler önüne seriyor.

Avrupa Parlamentosu üyesi olan Marc Tarabella’ya göre “raporlar incelendiğinde alıkonulduktan sonra öldürülen kişilerin sayısının 2 bini aştığı görülüyor.” Yine Beluç Cumhuriyetçi Partisi'nin bir üyesi olan Eşref Sercan'a göre “1999 ile 2015 yılları arasında 20 binden fazla Beluç ortadan kayboldu”, yani Pakistan güvenlik güçleri tarafından alıkonuldu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.