Pakistan: Doğu Türkistan meselesinde Çin'in yanındayız

Pakistan: Doğu Türkistan meselesinde Çin'in yanındayız

Pakistan Cumhurbaşkanı, Doğu Türkistan konusunda Çin'i desteklediklerini ifade etti.

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, ülkesinin Doğu Türkistan meselesinde Çin ile birlikte olduğunu söyledi.

Al Jazeera'ya verdiği röportajda bölgesel ve küresel birçok meseleye ilişkin soruları yanıtlayan Alvi, Çin ile ilişkilerine dair birçok soruya da cevap verdi.

Al Jazeera'nın, "Çin'in bölgede kurduğu toplama kampları, gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve bölgedeki Müslüman nüfusa dair düşüncelerine" ilişkin yönelttiği soruyu Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi şöyle yanıtladı:

"Pakistan'ın pozisyonu Çin hükümeti ile beraber. Pakistan, bu meselelerin Pakistan olsun, Çin olsun, herhangi bir yönetim baskı altına alındığında ortaya çıkarıldığına inanıyor. Ben hükümetimizin politikasının 'bunun Çin'in bir iç meselesi olduğu' yönünde olduğunu düşünüyorum, şayet böyle bir olay yaşanıyorsa. Çin'in kendi halkıyla en iyi biçimde ilgileneceğine güveniyoruz."

Pakistan, bölgede ekonomik ve stratejik olarak Çin ile güçlü ilişkilere sahip. Özellikle enerji ve ticaret alanında Çin son yıllarda Pakistan ile oldukça iyi ilişkiler geliştirdi. Pakistan'ın bölgeye dair tutumunun, Çin ile ilişkileri paralelinde bir görünüm kazandığını söylemek mümkün.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum