Pakistan Hindistan'a tren seferlerini durdurdu

Pakistan Hindistan'a tren seferlerini durdurdu

Pakistan, Hindistan'ın Keşmir’in özerklik statüsünü kaldırması sonrası Hindistan'a tren seferlerinin askıya alındığını açıkladı.

Pakistan tarafından yapılan açıklamada, Yeni Delhi yönetiminin Keşmir’in özerklik statüsünü kaldırmasının ardından Thar Express’in Hindistan seferlerinin askıya alındığı duyuruldu.

Reuters haber ajansına göre Pakistan Demir Yolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed gazetecilere yaptığı açıklamada, Thar Express seferlerini askıya alma karar aldıklarını belirterek, Munabao ve Jodhpur arasında yapılan seferlere atıfta bulundu. Ahmed açıklamasında, "Ben Demir Yolları Bakanı olduğum müddetçe bu hat tekrar hizmete girmeyecek” ifadesini kullandı.

Pakistan hükümeti tarafından daha önce yapılan açıklamada, Hindistan ile diplomatik ilişki seviyesinin düşürüldüğü ve Pakistan’ın Yeni Delhi Büyükelçisinin sınır dışı edildiği belirtilmişti. Açıklamada ayrıca, Hindistan ile ticaretin tamamen durdurulduğu ve Pakistan Silahlı Kuvvetlerinin teyakkuz halinde olduğu aktarıldı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.