Pakistan: İmran Han'ın partisi Pencap eyaletindeki seçimlerde ipi göğüsledi

Pakistan: İmran Han'ın partisi Pencap eyaletindeki seçimlerde ipi göğüsledi

Han'ın partisinin Pencab eyaletinde 163 sandalyesi bulunuyor. Punjab eyaletinde Tahrik-i İnsaf'ın çıkardığı 20 vekilin partiden ayrılması üzerine milletvekillikleri düşürülmüş ve eyalette ara seçimlere gidilme kararı alınmıştı.

Pakistan'ın Pencab eyaletinde 20 sandalye için düzenlenen ara seçimlerde eski Başbakan İmran Han'ın partisi çoğunluğu elde etti.

Ulusal basındaki haberlere göre, İmran Han'ın liderliğindeki Pakistan Adalet Hareketi (PTI), 20 sandalyeden 16'sını kazanırken Pakistan'ın şu anki Başbakanı Şahbaz Şerif'in partisi Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) 4 sandalye elde etti. Kalan sandalye ise bağımsız bir partinin oldu.

Pakistanlı yerel gazeteler Pencab eyaletinde 20 sandalye için düzenlenen ara seçimlerdeki sonucu ülkede şu anda hissedilen ekonomik zorluklara bağladı.

PTI lideri İmran Han, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, seçimlerde elde ettikleri "başarı" sebebiyle partililerini tebrik ederek, erken seçim çağrısını yineleyen ifadeler kullandı.

Erken seçimler yapılmadığı takdirde ülkenin daha fazla siyasi belirsizliğe ve ekonomik kaosa yelken açacağını vurgulayan Han, "Artık tek yol bağımsız ve şeffaf seçimler yapmaktır." dedi.

İmran Han başbakanlık görevinden azledilmesinden bu yana ülke genelinde protestolara önderlik etmiş ve görevinden indirilmesi konusunu dış güçlerin girişimlerine bağlamıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.