Pakistan koronavirüs şüphesiyle 250 kişiyi karantinaya aldı

Pakistan koronavirüs şüphesiyle 250 kişiyi karantinaya aldı

Pakistanlı yetkililer İran sınırındaki Belucistan eyaletinde yaklaşık 250 kişiyi karantina altına aldı.

Pakistan'ın İran ile olan sınırını kapatmasının ve Afganistan’da ilk vakanın kaydedilmesinden ardından İslamabad yönetimi tarafından açıklama yapıldı.

Virüsün İran'daki bilançosu hakkında şeffaf olma sözü veren Tahran ise can kaybının 50 kişi olduğunu iddialarını kesin bir şekilde reddetti. Ancak hükümet, “halka yalan söylemekle” suçlanıyor.

Pakistan makamları, İran'daki Şii türbelerini ve makamlarını dini ziyaretten dönüp günlük hayata karışan Belucistan eyaletinde yaklaşık 250 kişiye karantina uyguladı.

Taftan sınır kapısında Yardımcı Komiser Necibullah Kumbirani, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Risk almamaya ve bu kişileri önümüzdeki 15 gün boyunca izlemeye karar verdik” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, Belucistan Sağlık Bakanı Müdessir Malik, İran’dan bu ay yaklaşık 7 bin ziyaretçinin Pakistan'a döndüğüne değindi.

Afganistan ve Pakistan ile İran arasında kaçakçılar tarafından kullanılan birçok yasa dışı geçişin bulunduğu uzun bir sınır mevcut. İran'da ise milyonlarca Afgan mülteci yaşıyor.

Kuzeyde Çin, güneyde İran ile sınır komşusu olan Pakistan, sağlık sisteminin zayıflığından mustarip. Bu da, kırsal toplulukları salgınlara karşı daha savunmasız hale getiriyor. Belucistan ise yıllarca süren çatışmaların ve hükümetin ihmali nedeniyle acil sağlık durumla başa çıkmada donanımlı değil.

Pakistan koronavirüs endişesiyle İran'a sınırını kapatmıştı

İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 8'e yükselmesinin ardından Pakistan, Taftan'daki İran sınırını kapattı.

Belucistan İçişleri Bakanı Mir Ziaullah Langove yaptığı açıklamada, İran'daki koronavirüsten kaynaklı ölümlerin ardından sınırın yetkililer tarafından geçici olarak kapatıldığını açıkladı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.