Pakistan ordusu Afganistan'da sivil yerleşimleri vurdu: 6 ölü

Pakistan ordusu Afganistan'da sivil yerleşimleri vurdu: 6 ölü

Pakistan ordu güçleri Afganistan'ın doğu kesiminde sivil yerleşim yerlerine bombardıman düzenledi.

Pakistan ordusuna bağlı güçler dün öğlen saatlerinde Afganistan'ın doğusunda sivilleri vurdu.

Ülkenin doğusundaki Kunar ilinin merkezine ve çevresine düzenlenen bombardımanlarda en az 6 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Pakistan ordusu ile Kabil hükümeti güçleri arasında, sınır hattında silahlı çatışma yaşandı. Karşılıklı ateş açılmasının ardından Pakistan topçu bataryaları, Kunar ilindeki sivil yerleşim birimlerine bombardıman düzenledi.

Kunar ilinin konumu:

Kabil yönetimine bağlı Kunar il valiliğinden yapılan açıklamada, sivil yerleşim yerlerine düzenlenen bombardımanlar neticesinde 6 sivilin yaşamını yitirdiği, en az 9 sivilin de yaralandığı kaydedildi.

Kabil hükümeti Pakistan tarafından düzenlenen saldırıyı kınarken, iki ülke silahlı kuvvetleri arasında sınır bölgesinde aralıklarla çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Pakistan ve Afganistan güçleri, sınır hattının özellikle kuzey kesiminde sıklıkla karşı karşıya geliyor. Karşılıklı çatışmalarda çoğunlukla siviller zarar görüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.