Pakistan: Tansiyonun düşmesine katkı sağlayacaksa esir pilotu iade edebiliriz

Pakistan: Tansiyonun düşmesine katkı sağlayacaksa esir pilotu iade edebiliriz

Pakistan, çarşamba günü düşürülen Hindistan'a ait bir savaş uçağının pilotunun Hindistan'a iade edilebileceğini bildirdi.

Katıldığı bir TV programında soruları yanıtlayan Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, iki ülke arasındaki krizin tonunu düşürmeye yardımcı olacaksa, ellerindeki Hindistanlı esir pilotu bu hafta içerisinde ülkesine iade edilebileceklerini söyledi.

Kureyşi, "Eğer tansiyonun düşmesine katkı sağlayacaksa Hindistanlı pilotu ülkesine iade etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Pakistan, Hindistan jetlerinin Keşmir'in kendi kontrolündeki bölgede sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle bu ülkeye ait iki savaş uçağını düşürdüğünü açıklamıştı. Düşen jetlerden birinin pilotu Yarbay Abhi Nandan, Pakistanlı güçlerce yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Bu arada Kureyşi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr'in Pakistan'a gelerek Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın özel mesajını getireceğini kaydetti. Pakistanlı bakan, mesajın içeriğiyle ilgili bilgi vermezken, Riyad'ın Pakistan ile Hindistan arasında yürüttüğü arabuluculuk çabalarının bir parçası olarak yorumlandı.

Bin Selman, geçtiğimiz günlerde Asya turu kapsamında Pakistan ve Hindistan'ı ziyaret ederek milyarlarca dolarlık anlaşmalara imza atmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.