Pakistan ve Çin birlikte SİHA üretecek

Pakistan ve Çin birlikte SİHA üretecek

Pakistan Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada Çin'in Chengdu Uçak Sanayi şirketinin ürettiği Wing Loong tipi insansız hava araçlarının ortak üretileceği belirtildi.

Pakistan Hava Kuvvetleri, Çin'in Chengdu Uçak Sanayi şirketinin ürettiği Wing Loong tipi insansız hava araçlarını İslamabad ve Pekin'in ortak üreteceğini açıkladı.

Çin'in resmi haber ajansı Xinhua'ya göre, Wing Loong-II, 400 kilogramdan fazla yük taşıma kapasitesine sahip ve en son yüksek teknoloji ile donatılmış.

Orta irtifa uçuş yapan Wing Loong-II insansız hava aracı, füze v eTG-100 lazer güdümlü bombalarla donatılabiliyor.

Çin'in İngilizce gazetesi The Global Times, anlaşmayı Çin'in bugüne kadar imzaladığı en büyük silah anlaşması olarak nitelendirdi.

Gazetenin yayınladığı raporda, Çin'in Pakistan'a sağlayacağı insansız hava aracı, Amerika'nın verdiği fiyattan daha düşük olduğuna dikkat çekildi.

Anlaşmanın maliyeti, teslim tarihi ve anlaşmaya dair diğer ayrıntılarla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Hindistan'da geçtiğimiz günlerde Rusya ile 5.4 milyar dolarlık S-400 anlaşması imzalamıştı. Anlaşmaya Amerika Birleşik Devletleri sert tepki göstermişti.

Çin'in Pakistan'la yaptığı insansız hava aracı anlaşması, Hindistan'ın Rusya ile yaptığı S-400 hava savunma sistemi anlaşmasının hemen akabinde gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.