Pakistan'da beş yıldızlı otele silahlı saldırı: 5 ölü

Pakistan'da beş yıldızlı otele silahlı saldırı: 5 ölü

Pakistan’ın güneyindeki liman kenti Gvadar’da silahlı 3 saldırganın beş yıldızlı bir otele düzenlediği saldırıda 5 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

Pakistan'ın Gvadar kentindeki 5 yıldızlı otele dün düzenlenen saldırıda biri asker 4'ü otel çalışanı, 5 kişi hayatını kaybederken 6 kişi de yaralandı. Yaralılardan 4'ünün asker olduğu öğrenildi.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, 3 saldırganın, ülkenin güneyindeki Umman Denizi kıyısında bulunan Gvadar kentindeki otele girerek sivilleri rehin almak istediği ancak otelin güvenlik görevlisi tarafından durdurulduğu belirtildi.

Güvenlik görevlisinin müdahalesi üzerine lobi yerine merdivenlere yönelen saldırganların burada rastgele ateş açtığı ve güvenlik görevlisi dahil 4 otel çalışanını öldürdüğü, 2'sini de yaraladığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, polis, asker ve deniz kuvvetleri olaya hemen müdahale etti, otelde kalanların ve çalışanların tahliye edilmesiyle saldırganlar dördüncü katta sıkıştırıldı.

Açıklamaya göre saldırganlar, güvenlik kameralarını işlemez hale getirip dördüncü kata açılan tüm noktalara bomba yerleştirdi. Bombalar, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildikten sonra çıkan çatışmada bir deniz kuvvetleri personeli öldü. Çatışmada 2 subay ile 2 deniz askeri de yaralandı. Saldırıyı düzenleyen üç kişinin de öldürüldüğü kaydedildi.

Saldırıyı, Belucistan Özgürlük Ordusu (BLA) isimli ayrılıkçı grup üstlendi. BLA, kasım ayında Çin'in Karaçi Başkonsolosluğuna düzenlenen saldırıyı da üstlenmişti.

Saldırının düzenlendiği otel, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesinin son noktası olan Gvadar'da bulunuyor. Özellikle Çin'in 50 milyar dolarlık yatırımıyla yürütülen Gvadar Liman Projesi içinde enerji, ulaşım, turizm ve inşaat alanında yatırımlar da yer alıyor.

Ayrılıkçı Belucistan grupları, CPEC'ten ve Belucistan'ın zenginliklerinden adil faydalanamadıkları gerekçesiyle sık sık CPEC projesi ile Çinliler ve Çin'e ait yapılara saldırılar düzenliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.