Pakistan'ın Kuetta kentinde bombalı saldırı: 4 polis öldü

Pakistan'ın Kuetta kentinde bombalı saldırı: 4 polis öldü

Pakistan'ın Kuetta kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 4 polis öldü, ikisi polis en az 11 kişi de yaralandı.

Pakistan'ın Kuetta kentinde polis aracını hedef alan bombalı saldırıda 4 polis hayatını kaybederken ikisi polis en az 11 kişi de yaralandı.

Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta'da meydana gelen olayla ilgili açıklama yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrezzak Şima, saldırının park halindeki motosiklete yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesiyle gerçekleştirildiğini söyledi.

Saldırıda hedefin polis olup olmadığına ilişkin henüz kesin bir bilginin olmadığını aktaran Şima, "4 polis hayatını kaybetti, 2'si polis 11 kişi de yaralandı. Yaralılar bölgedeki hastanelere kaldırıldı." ifadelerini kullandı. Polislerin bir camiyi koruduğu dile getirildi.

Saldırı sonrası bölge güvenlik kordonu altına alındı, kentte güvenlik seviyesi arttırıldı.

Saldırının sorumluluğunu Pakistan Talibanı üstlendi.

Olay, ramazanın başladığı günden bu yana Pakistan'da gerçekleştirilen dördüncü saldırı oldu.

Ülkede 8 Mayıs'ta Lahor'daki Data Darbar türbesi önündeki polis aracına yapılan saldırıda 11 kişi ölmüştü. Aynı gün Belucistan'ın Killa Abdullah bölgesinde gerçekleşen saldırıda ise bir aşiret liderinin de aralarında bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetmişti. Son olarak cumartesi yine Belucistan'ın Gvadar kentinde bir otele silahlı kişilerce baskın yapılmış ve biri asker 5 kişi yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.