Pakistan'da Bilim Bakanı ile din adamları arasında Ramazan tartışması

Pakistan'da Bilim Bakanı ile din adamları arasında Ramazan tartışması

Pakistan'da Ramazan ve Muharrem aylarının başlangıç ve bitişlerinin net olarak belirlenmesi için hükümetten gelen Ay takviminin hesaplanmasında modern teknolojinin kullanılması teklifi din adamlarını kızdırdı.

Pakistan Bilim ve Teknoloji Bakanı Favad Çaudri'nin sosyal medya hesabından paylaştığı video, ülkede Ay takvimi hakkında yaşanan tartışmayı yeniden alevlendirdi.

Bakan Çaudri paylaştığı videoda, Ay izleme komisyonunun teleskop gibi eski teknolojiden yararlandıklarını açıklayarak, "Elimizde modern araçlar bulunuyorken ve kesin tarihi belirleme imkanı varken neden son teknolojiyi kullanmayalım?" dedi.

Bakanlık olarak bilim insanları, meteorolojistler ve uzay ajansı çalışanlarından oluşan bir komite kuracaklarını duyuran Çaudri, ülke yönetiminin mollalara bırakılamayacağını belirterek, "Geleceğin gençleri tarafından belirlenmesi gerekiyor, mollalar değil, ulusu sadece teknoloji ileri götürebilir" diye konuştu.

Din adamlarının tepkisi: Dini hassasiyeti olmayanlar serbestçe yorum yapmamalı

Bakan Çaudri'nin sosyal medya hesabından paylaştığı bu mesajlar, Ay izleme komitesinde bulunan din adamlarının tepkisini çekti.

Ay İzleme Komitesi Başkanı Müftü Münib er Rahman, Bakan Çaudri'nin görev sınırları içerisinde kalmasını istedi. Basın toplantısında konuşan Müftü Rahman Başbakan İmran Han'a seslenerek, sadece ilgili bakanların dini konularda konuşmasını istedi. "Dini hassasiyeti bilmeyen ve anlamayan hükümet görevlileri dini konularda serbestçe yorum yapmamalı" diyen Müftü Rahman, mevcut komitede, meteoroloji departmanıyla da çalışan uzay ajansından üyelerin de bulunduğunu aktardı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.