Pakistan'da erken seçim tarihi belli oldu

Pakistan'da erken seçim tarihi belli oldu

Pakistan seçim komisyonu, erken seçimlerin yapılması planlanan tarihi açıkladı.

Pakistan seçim komisyonu, erken seçimlerin yapılması planlanan tarihi açıkladı.

Komisyon tarafından, ülkede yaşanan siyasi krizin ardından yapılan yazılı açıklamada, komsiyonun seçimlerin düzenlenmesi konusuna bağlı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, bu bağlılığa rağmen, seçimlere hazırlık için ek 4 aya ihtiyaç duyulduğu kaydedilirken, seçimlerin Ekim 2022 tarihinde yapılabileceği ifade edildi.

Pakistan, Cumhurbaşkanı Arif Alvi'nin kararıyla 90 gün içerisinde erken seçime gitmeye hazırlanıyordu. Seçim komisyonu, bu üç aylık sürece ek olarak, seçimlere hazırlanabilmek için 4 ay daha gerektiğini bildirmiş oldu.

Açıklamanın sonunda, komisyonun meseleye dair istişareler için cumhurbaşkanıyla bir görüşme talep edeceği de dile getirildi.

Pakistan'da neler oluyor?

Pakistan'da muhalefet partileri, 2018 yılından bu yana başbakanlık görevini sürdüren İmran Han'ı devirmek için bir hamlede bulunmuştu.

İmran Han'a karşı güvensizlik oyu süreci başlatılırken, mecliste yapılan görüşmede Pakistan Meclis Başkanı, oylamayı "anayasaya aykırılık" iddiasıyla iptal etmişti.

Bunun ardından İmran Han, erken seçime gidilmesi için Cumhurbaşkanı Arif Alvi'ye başvuruda bulunmuş, Alvi de meclisi feshederek erken seçim sürecini başlatmıştı.

Seçimlerin 90 gün içerisinde gerçekleştirilmesi planlanırken, ülkede siyasi kriz ve gerilim artmaya devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.