Pakistan'da eski Başbakan İmran Han destekçileri gözaltına alındı

Pakistan'da eski Başbakan İmran Han destekçileri gözaltına alındı

Pakistan polisi, Pakistan Tahriki İnsaf (PTI) lideri ve eski başbakan İmran Han destekçisi onlarca kişiyi 'polise saldırdıkları' suçlamasıyla gözaltına aldı.

(Fotoğraf: Twitter/@Hammad_Azhar)

Pakistan'da güvenlik güçleri, eski Başbakan İmran Han destekçisi onlarca kişiyi 'polise saldırdıkları' suçlamasıyla gözaltına aldı. 

Hakkında açılan 94 ayrı davadan yargılanan Han'ın destekçileri, İslamabad yönetimini protesto etmeye devam ediyor.

Euronews'in haberine göre, çarşamba günü Lahor kentinde büyük bir gösteri düzenlemeye hazırlanan Han, yayınladığı bir video mesajla Pakistan Anayasa Mahkemesi Başkanı Ömer Ata Bandial'a çağrıda bulunarak "hayatına kast edecek olası riski düşürmek amacıyla" savunmasını sanal olarak yapmasına izin verilmesini istedi. 

Han'ın bugün gözaltına alınan destekçilerinin, cumartesi günü İslamabad'da bir mahkeme önünde polisle çatıştıkları gerekçesiyle gerçekleştiği belirtildi.

Eski kritket yıldızının başında bulunduğu Pakistan Tahriki İnsaf (PTI) Partisi destekçileri, geçen hafta Lahor'da Han'ı evinde tutuklamaya çalışan polisle ve ardından da hafta sonu da mahkemeye çıkmak üzere geldiği başkent İslamabad'da polisle çatışmıştı.

Eski başbakan, hakkındaki yolsuzluk suçlamasıyla açılan bir dava kapsamında mahkemede ifade vermişti. 

Cumartesi gününden bu yana Han destekçilerine yönelik devam eden baskınlarda, aralarında partinin önemli isimlerinin de bulunduğu 198 kişi gözaltına alındı. 

Parti sözcüleri, gözaltıların artarak devam ettiği bilgisini paylaştı.  Emniyet birimleri de gözaltıların devam edeceğini belirtti. 

Tutuklamalar sırasında çevik kuvvet polisi cop ve göz yaşartıcı gaz kullanırken Han yandaşları da polise molotof ve taş fırlattı. 

Olaylarda 50'den fazla polis memuru yaralanırken bir polis kontrol noktasında bulunan çok sayıda araç ve motosiklet ateşe verildi.

Yargılandığı davaların duruşmalarına katılmayan Han hakkında 13 Mart'ta iki tutuklama kararı verilmişti.

Ancak güvenlik güçlerinin, Han'ı gözaltına almak için 14 Mart'ta başlattığı operasyon sırasında İmran Han taraftarları ile polis arasında çatışmalar meydana gelmişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.