Pakistan ordusunun Veziristan'daki operasyonunda 2 çocuk öldü

Pakistan ordusunun Veziristan'daki operasyonunda 2 çocuk öldü

Pakistan ordu güçlerinin Güney Veziristan'da gerçekleştirdiği baskında aralarında 2 çocuğun da bulunduğu 8 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Pakistan ordu güçleri ülkenin kuzeybatı kesimindeki Veziristan bölgesinde bir yerleşime baskın düzenledi.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, saldırı kabile bölgelerinden Güney Veziristan'ın Ladha yerleşimine bağlı Zangara köyünde düzenlendi.

Pakistan ordu kaynakları tarafından bugün yapılan açıklamada Zangara köyündeki baskında öldürülen kişilerden "terörist" olarak bahsedildi. Aynı açıklamada çıkan çatışmada 2 Pakistan askerinin yaralandığı da belirtildi.

Öte yandan Pakistan ordu güçlerinin düzenlediği saldırıda ölenler arasında 4 ve 5 yaşlarındaki 2 çocuğun da bulunduğu belirtildi.

Ordu tarafından hedef alınan grubun Pakistan Talibanı (TTP) olduğu tahmin ediliyor.

Pakistan ordusunun saldırısında çocukların da ölmesi tepki toplarken, silahlı gruplara mensup olduğu iddia edilen diğer 8 kişinin sivil mi yoksa TTP üyesi mi olduğu ise belirsizliğini koruyor.

Pakistan ordusunun bölgede daha önce ABD ile birlikte düzenlediği baskın ve bombardımanlarda çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği biliniyordu.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.