Pakistan'da eski başbakan İmran Han tutuklanıyor mu?

Pakistan'da eski başbakan İmran Han tutuklanıyor mu?

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, eski Başbakan İmran Han'ı tutuklayacaklarını söyledi.

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, eski Başbakan İmran Han'ı tutuklayacaklarını söyledi.

Sanaullah tarafından yapılan açıklamada, İmran Han "fitne çıkarmakla" suçlanırken, Han'ın tutuklanacağı iddia edildi.

İçişleri Bakanı Sanaullah, yaptığı açıklamada "Yaptıkları şeyler affedilmeyecek. İmran Han kesinlikle tutuklanacak." şeklinde konuştu.

Han'ın destekçileri geçtiğimiz gün Medine'deki Mescid-i Nebevi'de gösteri düzenlemiş, Pakistan'da İmran Han'ın devrildiği süreci ve yeni başbakan Navaz Şerif'i protesto etmişti.

Pakistan'da kurulan yeni hükümet, İmran Han'ı gösterilerin arkasında olmak ve Mescid-i Nebevi'ye saygısızlıkta bulunmakla suçluyor. Bu suçlamayla Han'ın tutuklanabileceği belirtilirken, böylesi bir adımın ülkede gerilimi artıracağı düşünülüyor.

Öte yandan, İmran Han'ın Tahrik-i İnsaf partisi destekçilerinin sokağa döküldüğü ve Sanaullah'un evinin çevresinde de protestolar düzenlediği bildiriliyor.

Pakistan Meclisi'nde 10 Nisan'da yapılan güven oylamasında İmran Han hükümeti 174 "hayır" oyu alarak düşmüştü.

Han sonrasında ülkede üç dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif 11 Nisan'da Meclis'te gerçekleştirilen seçimde 174 oyla salt çoğunluğun desteğini alarak Pakistan'ın yeni başbakanı seçilmişti.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.