Pakistan'da genel seçimler öncesi saldırı uyarısı

Pakistan'da genel seçimler öncesi saldırı uyarısı

Pakistan'da genel seçim sürecine yönelik IŞİD ve Taliban saldırıları yapılacağı uyarısında bulunuldu.

Pakistan Terörle Mücadele Güçleri, "aşırılık yanlısı örgütlerin, ülkede 25 Temmuz’da düzenlenecek genel seçim sürecinde siyasetçileri ve halkı hedef almaya yönelik plan yaptıklarını" bildirdi.

Terörle Mücadele Güçleri, istihbari bilgiler ışığında hazırladığı iki farklı raporda, "Pakistan’ın eski Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve etnik grup Peştunların aşırılık yanlısı örgütlerin hedefinde olabileceğini" belirtti.

İki raporda, Afganistan’ın doğusundaki Kunar kentinde gizlenen Taliban güçleri ve IŞİD mensuplarının, Pakistan’daki seçim sürecinde saldırı düzenlemek için hazırlık yaptıkları iddia ediliyor.

Öte yandan, Pakistan Seçim Kurulu, 25 Temmuz’da yapılacak seçimlere katılım için başvuruda bulunan bir siyasi partinin, 2008 yılında Mumbai’deki bombalı saldırıyı düzenleyen gruplarla ilişkisi olduğu gerekçesiyle bu başvuruyu reddetti.

Seçim Kurulu Sözcüsü Altaf Han, Pakistan Müslüman Birliği partisinin seçimlere girmek için İçişleri Bakanlığı’ndan izin alamadığını ve siyasi parti kimliği kazanmak için yaptığı başvurunun Seçim Kurulu tarafından kabul edilmediğini bildirdi.

ABD de geçtiğimiz Nisan ayında bu partiyi terör örgütü listesine aldığını duyurmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.