Pakistan'dan Irak'a seyahat uyarısı

Pakistan'dan Irak'a seyahat uyarısı

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Irak'a gidecek veya bu ülkede bulunan vatandaşları için seyahat uyarısında bulundu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ve Irak'taki ABD üslerinin saldırıya uğraması ile artan gerilimin sonrası, Irak'a gidecek veya bu ülkede bulunan vatandaşları için seyahat uyarısında bulundu.

Irak'ta halihazırda olumsuz seyreden güvenlik şartlarının daha da kötüye gidebileceği belirtilen uyarıda, "Şu noktada Irak'a seyahat planlayan Pakistanlıların en üst düzeyde dikkatli olmaları gerekmektedir." ifadesi yer aldı.

Irak'ta bulunan vatandaşlar için de uyarıda bulunan Pakistan yönetiminin, en kısa zamanda vatandaşlarının diplomatik misyonlara bilgi vermesini istediği bildirildi.

ABD'den Pakistan'daki vatandaşları için uyarı

ABD'nin İslamabad Büyükelçiliği ise benzeri bir açıklamayı Pakistan'da bulunan ABD vatandaşları için yaptı.

Açıklamada, ülkedeki ABD'lilere gerekmedikçe seyahatlerini erteleme, kalabalıklardan ve gösterilerden uzak durma, şüpheli noktalardan uzaklaşma, dikkat çekmeme ve en yakın diplomatik misyona bilgi verme gerekliliği hatırlatıldı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.