Pakistan'da seçimlerin ilk saatlerinde yaşanan saldırılarda en az 9 kişi öldü

Pakistan'da seçimlerin ilk saatlerinde yaşanan saldırılarda en az 9 kişi öldü

Güney Asya ülkesi Pakistan bağımsızlığını kazandığı günden bu yana ekonomik ve siyasi çalkantılarla boğuşuyor.

Pakistan'da Perşembe günü, cep telefonu hizmetlerinin askıya alınması ve asayişin sağlanması amacıyla bazı kara sınırlarının kapatılmasının ardından ülke genel seçimlerde oy kullanırken düzenlenen saldırılarda ikisi çocuk en az dokuz kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanlığı, Çarşamba günü Belucistan eyaletinde seçim adaylarının ofislerinin yakınında meydana gelen iki patlamada en az 26 kişinin ölmesinin ardından yeni güvenlik tedbirleri aldıklarını açıkladı. IŞİD daha sonra bu saldırıların sorumluluğunu üstlendi.

Bakanlık sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda "Ülkede son zamanlarda yaşanan terör olayları sonucunda çok değerli hayatlar kaybedildi, kanun ve düzen durumunu korumak ve olası tehditlerle başa çıkmak için güvenlik önlemleri alınması elzemdir" ifadelerine yer verdi.

Oy verme işleminin başlaması ve İran ve Afganistan sınırlarının geçici olarak kapatılmasıyla birlikte ülke genelinde sokaklarda ve seçim merkezlerinde binlerce asker konuşlandırıldı.

Yetkililer, artırılan güvenliğe rağmen, kuzeybatıdaki Dera İsmail Han bölgesinin Kulaçi yerleşiminde bir devriye sırasında meydana gelen patlama ve açılan ateş sonucu beş polisin öldüğünü belirtti. Bir başka kişi de yaklaşık 40 kilometre kuzeydeki Tank'ta güvenlik güçlerine ait bir araca açılan ateş sonucu öldü.

Yetkililer, Belucistan'da el bombaları ya da el yapımı patlayıcıların neden olduğu bir düzineden fazla patlamada bir askerin öldüğünü ve 10 kişinin yaralandığını, iki çocuğun ise kadınların kullandığı bir oy verme merkezinin dışında meydana gelen patlamada öldüğünü söyledi.

Pakistan'ın kuzeybatısında kabile bölgelerinden Kuzey Veziristan'dan aday olan Muhsin Davar, Pakistan Seçim Komisyonu'na (ECP) gönderdiği mektupta kendi seçim bölgesindeki bazı oy verme merkezlerinin yerel "Taliban" tarafından ele geçirildiğini ve oy verme görevlileri ile bölge halkını tehdit ettiklerini ileri sürdü.

Seçim komisyonu ya da güvenlik güçlerinden bu konuda bir doğrulama gelmedi.

Kaynak: Mepa News, Reuters

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.