Pakistan'da Tahrik-i Lebbeyk'e operasyon: Birçok parti lideri gözaltına alındı

Pakistan'da Tahrik-i Lebbeyk'e operasyon: Birçok parti lideri gözaltına alındı

Hz. Muhammed'e hakaret gerekçesiyle idam cezası alan Nurin'in serbest kalması kararı sonrası sokaklara dökülen partilerden Tahrik-i Lebbeyk'e karşı operasyon düzenlendi.

Pakistan Yüksek Mahkemesi'nin hakkında Hz. Muhammed'e hakaret nedeniyle idam cezası verilen Asiye Nurin isimli Hristiyan kadını beraat ettirmesinin ardından sokağa çıkarak kararı protesto eden Barelvi Tahrik-i Lebbeyk Partisi (TLP) lideri Hadim Rızvi gözaltına alındı.

Rızvi'nin oğlu Hüzeyin Rızvi tutuklama ile ilgili basına yaptığı açıklamada, "Polis gece yarısı Lahor'daki medresemize baskın düzenleyerek babamı gözaltına aldı" açıklamasında bulundu.

Medrese hocası olan Rızvi'nin yanı sıra Asif Ali Bilali, Seyid Zafer, İkbal Şah Binori, Mufti Zahur, Ahmed Celali, Allame Ekrem Celali ve Mevlana Nisar Ahmed Celali gibi partinin önemli isimleri de tutuklandı.

Ayrıca TLP'nin ülke genelinde çok sayıda üyesinin ve eyalet temsilcilerinin de polis tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

Başkent İslamabad'da TLP taraftarlarının daha önce gösteri düzenlediği noktalara da polis sevk edildi.

İslam dini ve Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında idam kararı verilen ve yaklaşık 8 yılını hapiste geçiren Hristiyan kadın Asiye Nurin'in Yüksek Mahkeme tarafından beraat ettirilmesine karşı çıkan Tahrik-i Lebbeyk Partisi taraftarlarının protestolarında şiddet olayları yaşanmıştı.

Nurin'in idam edilmesi gerektiğini savunan TLP taraftarları Yüksek Mahkeme heyetini hedef alan açıklamalar yapmış ve Başbakan İmran Han'ın da görevden uzaklaştırılması çağrısında bulunmuştu.

Aralarında Tahrik-i Lebbeyk, Cemaat-i İslami ve Cemiyet-i Ulema-i İslam'ın bulunduğu birçok siyasi parti ve grup, Asiye Nurin kararının yeniden gözden geçirilmesini istemiş, ancak bu talepleri mahkeme tarafından reddedilmişti.

Kaynak: Euronews, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.