Pakistan'da İslami gruplar 'Hz. Muhammed'e hakaret' kararı sonrası sokaklara döküldü

Pakistan'da İslami gruplar 'Hz. Muhammed'e hakaret' kararı sonrası sokaklara döküldü

Pakistan'da Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle idam cezası alan kadının affı İslami grupları sokağa döktü.

Pakistan'da mahkemenin, Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle ölüm cezası alan kadının cezasını bozması İslami grupları sokaklara döktü. Kararın ikinci gününde sokaklara dökülen halk, Pakistan'ın büyük şehirlerinde yolları kapadı

Cemaat-i İslami, Cemiyet-i Ulema-i İslam (F) gibi Diyobendi eksenli gruplar Karaçi, Lahor, İslamabad, Feyzabad gibi şehirlerde sokaklara döküldü. Şehirlerde kilit önemdeki birçok yol kapatılırken, bazı okullar da eğitime ara verdi.

Karaçi'de sokağa çıkan oluşumlardan biri de Barelvi Tahrik- Lebbeyk idi. Tahrik- Lebbeyk mensupları lastikleri ateşe vererek yolları kapattı. Ülkede protestoların sürmesi bekleniyor.

Pakistanlı bir Hıristiyan olan Asiye Nurin 2010 yılında Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle idam cezasına çarptırılmıştı. Pakistan'da Anayasa Mahkemesi, dün söz konusu kararı bozarak ölüm cezasını kaldırmış, ku karar bu ülkede İslami kesimlerde ciddi bir tepkiye sebep olmuştu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.