Pakistan hükümeti 'İslam'a hakaret' göstericileriyle anlaşma sağladı

Pakistan hükümeti 'İslam'a hakaret' göstericileriyle anlaşma sağladı

Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan ve ardından serbest bırakılan Asiye Nurin adlı Hristiyan kadınla ilgili kararı protesto eden TLP grubuyla Pakistan hükümeti anlaşma sağladı.

Pakistan hükümeti ile İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle idama mahkum edilen Asiye Nurin'in Anayasa Mahkemesince serbest bırakılması ardından başlayan protestoları organize eden Barelvi oluşum Tahrik-i Lebbeyk Pakistan (TLP) arasında protestoları sona erdirecek anlaşma imzalandı.

Hükümet ve TLP arasında süren görüşmeler Pakistan saati ile dün akşam 22.00'da sonuçlandı ve anlaşma metni basına duyuruldu. Hükümet adına anlaşmayı Din İşleri ve İnançlar Arası Uyum Bakanı Nurul Hak Kadri ile Pencap eyaleti Adalet Bakanı Raja Başarat ile TLP adına Muhammed Afzal Kadari ile Muhammed Vahid Nur imzaladı.

Ülkede üç gündür süren ve hayatı durma noktasına getiren eylemleri sona erdirmek üzere bir araya gelen taraflar 5 madde üzerinde mutabık kaldı. Buna göre, Asiye Nurin davasında kararın değişmesi için verilen dilekçelerde hükümet taraf olmayacak. Hükümet ayrıca ülkeden çıkmasını engellemek için Nurin'i çıkış kontrol listesine alacak.

Eylemlerde yaşanan ölüm, yaralanma ve mala zarar gibi konularda iki taraf da yasal işlem yapılmasını kabul edecek, gözaltına alınan TLP üyeleri serbest bırakılacak. Anlaşmanın son maddesine göre TLP'nin sebep olduğu maddi ve manevi zararlar için özür dileyecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.