Pakistan'da Peygamber'e hakaret ettiği iddia edilen kadın serbest bırakıldı

Pakistan'da Peygamber'e hakaret ettiği iddia edilen kadın serbest bırakıldı

Geçtiğimiz günlerde Pakistan'da Peygambere hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan ve daha sonra suçsuz bulunan kadın hakkında gösteriler düzenlenmişti.

Geçtiğimiz günlerde Pakistan'da Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan ve daha sonra suçsuz bulunan Asiye Nurin adlı Hristiyan kadın hakkında gösteriler düzenlenmişti.

3 gün süren gösterilerin ardından hükümet göstericilerle anlaşma sağlamış ve Nurin'in beraat kararını gözden geçirme kararı almıştı. Hakkında yurt dışına çıkma yasağı bulunan kadının serbest bırakıldığı bildirildi.

Asiye Nurin'in avukatı müvekkilinin serbest bırakıldığını, uçakta olduğunu ancak kimsenin nereye ineceğini bilmediğini söyledi.

Kimliklerinin açıklanmasını istemeyen güvenlik görevlilerinin Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada 5 çocuklu kadının Pencap eyaletine bağlı Multan şehrindeki hapishaneden çıkarıldığı ve uçakla başkent İslamabad yakınlarındaki bir adrese getirildiği dile getirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.