Pakistan'da TTP ile İslamabad yönetimi güçleri arasındaki çatışmalarda bilanço ağır

Pakistan'da TTP ile İslamabad yönetimi güçleri arasındaki çatışmalarda bilanço ağır

Pakistan'ın kuzeybatı bölgelerinde Pakistan Talibanı ile İslamabad yönetimi güçleri arasında çatışmalar yeniden yoğunlaşıyor.

Pakistan'ın kuzeybatısındaki kabile bölgelerinde çatışmalar yeniden yoğunlaşıyor.

Pakistan Talibanı (TTP) ile İslamabad yönetimi arasındaki ateşkes görüşmelerinin sekteye uğramasının ardından, bölgede karşılıklı saldırılar hız kazanmış durumda.

Taraflar birbirlerini çatışmasızlık sürecini ihlalle suçlarken, TTP unsurları da kendilerine karşı harekat düzenleyen ordu birliklerini hedef almayı sürdürüyor.

TTP tarafından yayınlanan rakamlara göre Ekim ayı, bölgedeki çatışmalar açısından oldukça kanlı bir süreç olarak kayda geçti.

Buna göre Ekim ayında Pakistan genelinde TTP tarafından 43 saldırı düzenlendi. Hayber'de 9; Kuzey Veziristan'da 6; Dera İsmail Han ve Lekki Mervat'ta 4'er; Bacaur'da 3; Güney Veziristan, Çarseda, Bannu ve Peşaver'de 2'şer; Karaçi, Lahor, Kohat, Çaman, Peşin, Tank, Novhar, Kirk ve Merdan'da birer saldırı gerçekleştirildi.

TTP söz konusu saldırılarda 60'ı asker, 30'u polis, 19'u Serhad Birlikleri mensubu ve 4'ü istihbarat görevlisi olmak üzere 113 kişinin öldüğünü ve yaralandığını ifade etti. 5 askeri araç ve 3 binanın da tahrip edildiği, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği öne sürüldü.

Grup, kendilerine bağlı 10 kişinin de Pakistan güçlerince öldürüldüğünü kaydetti.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum