İmran Han: Başbakan Şahbaz şerif suikast planının içinde

İmran Han: Başbakan Şahbaz şerif suikast planının içinde

Pakistan Adalet Hareketi lideri İmran Han, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i suikast planının içerisinde bulunduğunu öne sürdü.

Dün partisinin miting programı sırasında silahlı saldırıya uğrayarak bacağından yaralanan eski Pakistan Başbakanı İmran Han, suikast amacıyla yapılan gizli planın içinde Başbakan Şahbaz Şerif'in de bulunduğunu söyledi.

Han, kendisinin güvensizlik oylaması sonucu koltuktan inmesinin ardından görevi devralan Şerif'e, İçişleri Bakanı Rana Sanaullah ve bir üst düzey askeri yetkili ile birlikte suikast girişiminin arkasında olduğu suçlaması yöneltti.

Lahor'daki bir hastanede tedavisi süren Han, saldırının ardından ilk defa partisinin YouTube kanalında yayınlanan bir videoda halk önüne çıktı. Han, video kaydında "Bu üçü beni öldürmeye karar verdi" dedi.

"Han "Kurşun bacağıma isabet etti ve ben yere düştüğümde bir daha patladı" diye yaşadıklarını anlatan Han "İki adam vardı. Eğer iyi senkronize olsalardı şimdi hayatta kalamazdım" diye konuştu.

Bir bacağı alçıda, diğeri ise bandajla sarılı şekilde tekerlekli sandalyede oturan Han, yaklaşık bir saat süren konuşmasında iktidardan düşmesine yardımcı olmakla suçladığı hükümet, ordu ve istihbarat servislerine suçlamalar yöneltti.

Han'ın koltuğunu kaybetmesinden bu yana ülke derin bir siyasi krize sürüklenmiş durumda.

Han: Hükümet suçu aşırı dincilere atmaya çalışıyor

Han, muhaliflerinin kendisini "dine ve peygambere kafa tutmakla" suçlamak istediğini ve bu nedenle saldırıyı aşırı dinciler üzerine atmaya çalıştıklarını da ileri sürdü.  Han , yakalanan saldırganlardan birinin fanatik dinci olarak gösterildiğini belirterek "O fanatik bir dinci değil, bunun arkasında ayrıntılı bir plan var" dedi.

İçişleri Bakanı Sanaullah gün içinde yaptığı bir basın toplantısında saldırının "çok açık şekilde" aşırı dinciler tarafından yapıldığına işaret etmiş ve "zanlının videoda sunduğu mazeretler son derece rahatsız edici ve ürpertici"  ifadelerini kullanmıştı.

Bir şekilde medyaya sızan videoda elleri arkada bağlı şekilde itirafta bulunan bir kişi  Han'a "halkı yanlış yönlendirdiği için saldırdığı" açıklamasında bulunuyor. Kişi ayrıca Han'ın konvoyunun yaptığı gürültünün ezan sesini bastırmasından dolayı sinirlendiğini de ifade ediyor.

Saldırı, başkent İslamabad'a yaklaşık 170 kilometre uzaklıktaki Vezirabad kentinde İmran Han'ın bir kamyon üzerinden destekçilerine seslendiği sırada yaşandı.

Han'ın yaralı olarak kurtulduğu saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı. 

Eski başbakanın liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi (PTI), ülke genelinde protesto kararı aldı. Dün gece de Karaçi ve Peşaver kentlerinde saldırıyı protesto etmek için Han yanlılarının sokağa indiği bildirilmişti.

Kaynak: Euronews

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.