Pakistan'da yeni hükümet göreve başladı

Pakistan'da yeni hükümet göreve başladı

Pakistan'da Başbakan Şahbaz Şerif'in koalisyon hükümeti resmen göreve başladı.

Pakistan'da Başbakan Şahbaz Şerif'in koalisyon hükümeti resmen göreve başladı.

Cumhurbaşkanı Arif Alvi'nin rahatsız olması nedeniyle yemin törenini Meclis Başkanı Muhammed Sadık Sanjrani gerçekleştirdi.

Okunan yemin metnini tekrarlayan koalisyon hükümeti üyelerinin görevleri de resmen başlamış oldu.

Pakistan'ın yeni kabinesinde 31 bakan ve 3 bakan yardımcısı yer alıyor. Önümüzdeki günlerde değişiklikler yapılması planlanan kabinede Şahbaz Şerif’in liderliğini yaptığı Pakistan Müslüman Ligi-Navaz’dan (PML-N) 13, Pakistan Halk Partisi’nden (PPP) 9, İslam Uleması Cemiyeti'nden (JUI-F) 4, Birleşik Halk Hareketi'nden (MQM-P) 2, Cumhuriyetçi Vatan Partisi (JWP), Belucistan Avami Partisi (BAP) ve Pakistan Müslüman Ligi-Kaidi Azam Grubundan (PML-Q) birer kişi yer aldı.

Kabinedeki 3 bakan yardımcısından ikisi PML-N’den, diğeri ise PPP’den seçildi.

İsmi Dışişleri Bakanlığı ile anılan PPP lideri Bilaval Butto Zerdari ise kabinede yer almadı.

Pakistan Meclisi'nde 10 Nisan'da yapılan güven oylaması neticesinde İmhan Han hükümeti düşmüş, ülkede 3 dönem başbakanlık yapan ve yolsuzluktan hüküm giyen Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif yeni başbakan olarak meclis tarafından seçilmişti.

Şahbaz Şerif'in ismi de ülkede birçok yolsuzluk olayında anılıyor.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.