Pakistan'ın Peşaver kentinde bombalı saldırı

Pakistan'ın Peşaver kentinde bombalı saldırı

Siyasi ve iktisadi çalkantılarla boğuşan Pakistan'da 2023 yılının ilk 11 ayında 664 saldırı gerçekleştirildi.

Güvenlik kaynaklarına göre Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde meydana gelen patlamada en az iki kişi hayatını kaybetti.

Hayber Pahtunhva eyaletinin başkenti olan şehrin Board Bazaar bölgesi yakınlarında meydana gelen patlamada yaralanan bir kişi Lady Reading Hastanesine kaldırıldı. Yaralının durumunun kritik olduğu belirtiliyor.

Yerel medya patlamaya bir motosiklete yerleştirilen patlayıcıların neden olduğunu aktardı. Geo News TV kanalı, yolun ortasında yanmış bir motosikletin durduğunu ve güvenlik personelinin bölgeyi kordon altına aldığını gösteren görüntüler yayınladı.

Terörle mücadele yetkilileri patlamanın meydana geldiği olay yerine intikal ederken, patlamanın nedenini tespit etmek üzere soruşturma başlatıldı. Peşaver polis şefi Kaşif Abbasi, ön soruşturmanın saldırgan olduğundan şüphelenilen kişinin de patlamada öldüğünü gösterdiğini söyledi.

Patlama, parlamento seçimlerinin hemen öncesinde Belucistan eyaletinde meydana gelen çifte patlamada en az 28 kişinin ölümünden yaklaşık bir ay sonra meydana geldi. 7 Şubat'taki saldırılar IŞİD tarafından üstlenilmişti.

Pakistan'ın Afganistan sınırındaki Hayber Pahtunhva eyaletinde son bir yılda silahlı saldırılarda artış yaşanırken, saldırıların çoğu Pakistan Talibanı tarafından üstlenildi.

Geçtiğimiz Aralık ayında Hayber Pahtunhva eyaletinin Dera İsmail Han bölgesinde bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda en az 23 asker ölmüş, 34 asker de yaralanmıştı.

İslamabad merkezli bir araştırma kuruluşu olan Pakistan Çatışma ve Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'ne (PICSS) göre Pakistan 2023'ün ilk 11 ayında 664 saldırıya şahit oldu ve bu sayı 2022'nin aynı dönemine kıyasla yüzde 67 artış yaşandığını gösteriyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.