Papa'dan Katolik Kilisesi'ndeki cinsel istismarları ifşa eden gazetecilere teşekkür

Papa'dan Katolik Kilisesi'ndeki cinsel istismarları ifşa eden gazetecilere teşekkür

Papa Francis, Katolik Kilisesi'nin cinsel istismar skandallarını ifşa eden gazetecilere teşekkür ettiğini açıkladı.

Papa Francis, liderlik ettiği Katolik Kilisesi'nin cinsel taciz skandallarını ortaya çıkardıkları için gazetecilere teşekkür etti.

"Uzun çalışmalarla Vatikan'ın taciz skandallarını aydınlattıkları" gerekçesiyle ödüllendirilen gazeteciler olan Reuters'den Philip Pullella ve Meksika'dan Noticieros Televisa'dan Valentina Alazraki'yi ödül törenine şaşırtıcı biçimde Papa Francis de katıldı.

Papa Francis bu törende yaptığı konuşmada, "Bize Kilise'de neyin yanlış olduğu hakkında anlattıklarınız, onları halının altına süpürmememize yardım ettiğiniz ve taciz mağdurlarına verdiğiniz ses için teşekkür ederim." dedi.

Papa Francis'in bu teşekkürü Katolik Kilisesi'nin birbiri ardında patlak veren ve kurban sayıları çok fazla olan cinsel istismar skandallarını Katolik Kilisesi lehine hafifletebilmek için diplomatik bir hamle olarak görüldü.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.