Papaz Brunson'dan 'Erdoğan' yorumu

Papaz Brunson'dan 'Erdoğan' yorumu

Serbest bırakılan ABD'li Papaz Brunson, verdiği ilk röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin yorumunu dile getirdi.

Türkiye’de iki yıla yakın süre hapiste kaldıktan sonra bu ay ortasında serbest bırakılan Amerikalı papaz Andrew Brunson, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “ver papazı al papazı” sözünü duyduğunda “çok korktuğunu” söyledi. 

Eşi  Norine Brunson’ la birlikte Amerika'nın Sesi'ne röportaj veren Brunson, Türkiye deneyimlerini, tutuklanma ve tahliye sürecinde yaşadıklarını ve Türkiye’ye duyduğu özlemi anlattı, hakkındaki suçlamalara yanıt verdi. 

Brunson, “İslami misyonerler” olarak tanımladığı Fethullah Gülen yapılanmasına ait kişilerle daha önce hiçbir tanışıklığının olmadığını, bir “merhaba” bile demediğini söyledi.

Tutuklanmadan önce 23 yıl boyunca Türkiye’de kaldıklarını ve hep kilise hizmetinde çalıştıklarını, hiçbir şey gizlemediklerini vurgulayan Brunson, “İddianameyi okuduğumda inanamadım, yani bu inanılmaz bir şey. 23 yıl polis beni takip ediyor. Hiçbir şey görmüyor. Birdenbire ben her şeyi yapmışım” diye konuştu.

"Başkan Erdoğan’la görüşmeyi, onun için dua etmeyi isterdik"

“Peki (Cumhurbaşkanı) Erdoğan'la görüşme imkanınız olsa, görüşseniz ne derdiniz?”

Norine Brunson : “Çok isterdik.”

Andrew Brunson:  “İsterdik. Ben kendi başkanım için dua etme fırsatım oldu Beyaz Saray'da. İkimiz Başkan Trump için dua ettik ve aslında...

Norine Brunson:  “Onun için aynı şekilde yapmak isterdik.”

Andrew Brunson:  “Başkan Erdoğan için dua etmek isterdik. Aslında çok dua ettik onun için kilisemizde. Biz de dua ettik onun için kişisel olarak. Onunla bir görüşme fırsatım olursa ben bu fırsatı isterdim; Sayın Başkan sizin için dua edebilir miyiz?”

 “Buradan peki ona ne mesaj göndermek istersiniz?”

Andrew Brunson: “Onun için dua ediyoruz. Tanrımız ona hikmet versin ve Türkiye'de adalet kurmak için onu kullansın.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum